De flesta känner till Marcus Price som en del av kvartetten Fattaru, som under början av 00-talet blev en välrespekterad grupp inom svensk hiphop. Sedan dess har han tagit sig an all världens musik, ofta med elektroniska förtoner.

Genom åren har vi hört detta i solomusik, men också samarbeten med Carli, Jaqe och Erik Lundin (då som Eboi). 2020 kom debutalbumet “Arc Precisum” och i september månad återvände producenten med ett nytt projekt betitlat “Beats På Svenska”, där fortsätter utforska ny mark. Eller snarare gammal.

“Nu är det som om Price stannat upp och utforskar svenska landskap med överblick från yttre rymden. Beats på svenska på en och samma gång rotad i den rika mylla som är visskatt ur  gammelsvensk folkmusik och på något vis besläktad med det utforskande av universum som pågår vid rymdbasen Esrange i Norrbotten”, gick att läsa i ett pressutskick.

Nu står det klart att Price tar sin eklektiska musik till livescenen, då han är klar för en spelning på Fasching i Stockholm nästa år. Närmare bestämt den 10 februari 2024. Läs mer och köp biljetter via Fasching.se!

Foto: Pressbild

65ba07add7a32f7b0a037f23