Efter tre år i ett rivningshus flyttar kultur- och konsertarenan Fållan till permanenta lokaler i Slakthusområdet, där verksamheten är planerad att öppna mot slutet av 2023. Fållans nya venue ligger i de gamla Slakthushallarna från 1912, som nu renoveras för att bli en del av områdets satsning på mat, kultur och upplevelser.

Fållans nya lokaler kommer att ha kapacitet för cirka 2 400 personer, fördelat på en större scen för 2 000 personer och en mindre för 400 personer samt tillkommande ytor för artister och personal. Verksamheten kommer husera ett brett program med livemusik, klubbar, events och scenkonstprojekt. De permanenta lokaler ska dessutom innefatta en mer öppen verksamhet än idag, med bland annat restaurang och bar som även utanför konsert- och evenemangsprogrammet håller öppet för besökare till Slakthusområdet.

– Att Fållan, som tagit rejält med stryk under pandemin, nu får blomma ut och slå sig till ro i nya, större lokaler känns bra på så många sätt. Nya Fållan blir Stockholms största kulturscen för klubb och konsert – i några av Slakthusområdets mest ikoniska byggnader. En bestående mötesplats för gemenskap och ett levande kulturliv, säger Thea Mårdbrant som har jobbat i organisationen sedan 2015 och nu tar över VD-posten från kollegan och grundaren Martin Lagerberg.

Fållan håller öppet i de befintliga lokalerna fram till årsskiftet och planerar därefter att öppna i Slakthushallarna mot slutet av 2023. Parallellt under 2023 kommer Fållan öppna en sommarscen i anrika Förbindelsehallen som ligger vägg i vägg med nya Fållan. Scenen i Förbindelsehallen förväntas ha en kapacitet om 3 000 samtida besökare och dess scenprogram kommer löpa mellan maj–september.

Några av artisterna som uppträder på Fållan under hösten/vintern är Lil Tecca, Aminé, 070 Shake, CKay, Masego, Mwuana och Joey Bada$$.

Foto: Pressbild/Thea Mårdbrant