20190821

FOTO: Hilda Arneback
Klart för ny kulturarena i Slakthusområdet


Organisationen bakom Nobelberget öppnar nytt.

 

 

Den 8:e november öppnar organisationen bakom nu rivna Nobelberget upp ett helt nytt ställe i Slakthusområdet. “Fållan” beskrivs i ett pressmeddelande bli en året runt-venue för konserter, klubbar, minifestivaler, konstprojekt och andra evenemang. Samtidigt öppnar de också en sommarscen i lokalen Förbindelsehallen i samma område, som kan husera en publik upp till 3500 personer. Tillsammans kallas lokalerna Fållan Park.

 

Efter att populära Nobelberget stängde med stor rivningsfest i januari har Stockholms kultur- och nattliv urholkats allt mer, inte minst vad gäller konsertlokaler. Men det vill aktörerna bakom Nobelberget – Kulturarenor AB – ändra på, tillsammans med fastighetsägaren Atrium Ljungberg. I veckan sätts ombyggnationen för nya lokalen Fållan igång, som planeras öppna den 8:e november. Fållan kan ses som en direkt förlängning av Nobelbergets klubb- och konsertverksamhet och är ett rivningskontrakt som löper fram till 2023, då lokalerna rivs till förmån för ny bebyggelse och verksamheten skall inhysas i permanenta lokaler i Slakthusområdet.

 

– Vi vill förvalta den kultur som växte fram på Nobelberget och fortsätta skapa progressiva plattformar där mellanstora nationella och internationella artister och klubbarrangörer får utrymme att framträda i sitt rätta element. Många artister lägger stor vikt vid spelställets identitet och uttryck, och vill inte spela på en sponsrad hockeyarena eller konferenslokal med heltäckningsmatta. Vi hoppas kunna skapa en plats som inte bara fyller en funktion, utan är en attraktion för internationella artister och arrangörer, säger Martin Lagerberg, VD på Kulturarenor i ett pressmeddelande.

 

Förbindelsehallen och Fållan ska lägga grunden för den permanenta kulturarenan, som förväntas öppna år 2023. Detta ska även bidra till att utveckla området vad gäller konst överlag, samt utveckla svensk mat- och dryckeskultur.

 

– En stad som lever och låter är en stad som mår bra. Att flera live- och kulturscener tvingats stänga är förödande för stockholmarnas musik- och kulturliv, men även för stadens attraktionskraft, jobb och trygghet. När Stockholm växer måste vi planera in kulturen redan från början och förväntningarna på just Slakthusområdet är höga. Därför är det så kul att få se hur Fållan och Förbindelsehallen nu kommer att stärka Stockholms musik- och kulturscen, säger kultur- och stadsmiljöborgarråd Jonas Naddebo (C).

 

Läs mer information om lokalerna nedan och läs mer + köp biljetter till lokalens första bokning PnB Rock, som nyss annonserades.

 

Fållan:
– Premiär 8 november
– Kapacitet för upp till ca 2400 gäster fördelat på 2 scener
– Avtalet är ett rivningskontrakt till 2023 innan lokalerna rivs till förmån för ny bebyggelse – Ett gediget mat- och dryckesprogram kommer att erbjudas på Fållan, med ett hopkok av väletablerade krögare, små vinimportörer, lokal öl och kvalitativa alternativ utan alkohol.

 

Förbindelsehallen:
– Ska bli navet för Slakthusområdets kulturliv
– Kapacitet för upp till 3500 personer
– Har tidigare huserat bl.a. den elektroniska musikfestivalen Department, konferensen Brilliant Minds efterfest, Parkteatern och Green Door Project.

 

 

Foto: Hilda Arneback

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL