62b170dadc4101037e075fe2
Konsertlokalen Fållan blir vaccinationscenter


“…våra lokaler, kompetenser och resurser kommer till användning och gör samhällsnytta.”

 

 

I takt med att massvaccinationer förbereds i Sverige till våren står det nu klart att konsertlokalen Fållan i Stockholm omvandlas till ett vaccinationscenter. Lokalen hade knappt hunnit sätta igång sin verksamhet innan pandemin startade förra våren, men nu får man åtminstone möjlighet att utnyttja sina lokaler och resurser till vad som kan bli en mycket viktig process för Sverige. Samarbetet görs tillsammans med vårdtjänsten Doktor24.

 

– Vi är oerhört tacksamma över att få möjlighet att vara delaktiga i att etablera ett av landets största vaccinationscentraler tillsammans med Doktor24. Efter närmare ett år av dvala och ekonomisk misär är detta ett steg i rätt riktning. Det gör att våra lokaler, kompetenser och resurser kommer till användning och gör samhällsnytta. Samtidigt som det ger tro och hopp om att i närtid rikta strålkastarljuset mot scenen igen, säger Martin Lagerberg, VD på Fållan, i ett pressmeddelande.

 

När den breda vaccinationen av allmänheten drar igång beräknar Doktor24 att kunna vaccinera upp till 15 000 personer i veckan på Fållan. Christoffer Berg, ansvarig för vaccinationsverksamheten på Doktor24, fyller i:

 

– Vaccinationerna räddar liv och inger hopp om en mer normal vardag och jag är glad att vi nu, tillsammans med Fållan, kan erbjuda en trygg och säker vaccination av många personer så fort vi får klartecken. Fållan har stor kapacitet och det är vår förhoppning att vi kan samarbeta med liknande större lokaler under flera skeden i vaccinationsfaserna.

 

Sedan tidigare har Ullevi och Scandinavium i Göteborg anmält sina lokaler till förfogande, men har sedan december inväntat kontakt från regionen. Detta enligt Musikguiden i P3.

 

– Målbilden är att mobilisera så många vårdaktörer som möjligt för att allmänhetens vaccinering ska fungera sömlöst. Extra glädjande är det när aktörer från en hårt ansatt kulturbransch ställer upp med lokaler, säger Lars Råden (M), Avtalsutskottets ordförande.

 

 

Foto: Josh Sorenson/Pexels

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL