FAM i fokus – intervju med Feliciana (Dam Dutchess)


Lär känna artisterna i samarbetsprojektet mellan Femtastic och dess nederländska motsvarighet.

 

 

Under ett par veckor framöver kommer vi att skina ljus på det nya projektet FAM, bestående av Femtastic från Sverige och Dam Dutchess från Nederländerna. Vi kommer att bjuda på intervjuer och exklusivt material från kvinnorna i kollektivet.
Först ut för en kort intervju är den Holländska sångerskan Feliciana, som trots sina blotta 22 år redan jobbat med flera kända artister och börjat skapa ett namn för sig själv. Förutom att samarbeta inom kollektivet har Feliciana bland annat jobbat med Pac Div och The Pharcyde och under 2015 väntas albumet ”Merak” släppas.

 

Läs mer här om FAM-samarbetet “Rock With It: https://www.kingsizemag.se/musik/videopremiar-fam-rock-with-it/

 

 

 

Intervju – Feliciana (Dam Dutchess)

 

Varför är just DU en del av Dam Dutchess och nu även FAM? Vad betyder det för dig?
Jag är en del av Dam Dutchess och FAM av samma anledning: tjejer som enas i hiphop. Det händer fortfarande väldigt ofta att kvinnliga artister i hiphop blir förbisedda. Vi är många, men av någon anledning har vi inte samma plattform och möjligheter som det motsatta könet har. Det är det jag älskar med DD och FAM, att vi kan enas och skapa något fantastiskt och visa världen vad vi kan.

 

 

Du har samarbetat med flera kända namn tidigare, men hur var det att jobba med Femtastic från Sverige?
Det var riktigt coolt. Jag hade aldrig varit i Sverige och jag visste inte så mycket om kulturen, så det var fantastiskt och inspirerande att se skillnaderna, men också många likheter. Förutom det så är Femtastic crewet riktigt talangfulla. Jag älskar hur de gör allt själva som ett crew, de har fotografer, klippare, producenter, PR osv. Vi i Dam Dutchess kan helt klart lära oss av det!

 

 

Kvinnliga artister håller mer eller mindre på att över svensk hiphop. Hur skulle du säga att klimatet för kvinnliga artister i Nederländerna ser ut?
Det är konstigt för alla tror att Nederländerna ska vara det mest fördomsfria och öppna landet, men av någon anledning så är kvinnor i vår hiphopscen missförstådda och får inte samma möjligheter. Det finns några plattformar som väldigt gärna supportar oss, men aldrig någon av de stora mainstreamkanalerna på radio eller TV. Det känns lite som att man måste vara nästa Iggy eller Nicki för att de ska ta en på allvar. Vilket betyder att man måste slå igenom globalt för att få support lokalt.

 

 

Du är en sångerska, men är uppenbarligen väldigt inspirerad av hiphop. Hur skulle du beskriva din personliga relation till genren?
Korrekt! Jag ser hiphop som min barndom. Jag älskade den bra vibben men också flowen och kampen i hiphop. Jag tror att det är den största influensen som du kan höra när du lyssnar på min musik. Jag lärde mig att använda musik för att få utlopp för mina känslor och skriver/sjunger nu om saker som jag vanligtvis inte hade delat med mig av till någon. Hiphop lärde mig att relatera till saker, hiphop lärde mig att älska.

 

 

Vad har du personligen på gång med musiken den närmaste framtiden?
Jag jobbar på mitt nya album ”Merak” med producenterna DFRNS (kända från Jessie Js ”Your loss I’m found”), som jag hoppas på att släppa under den första halvan av 2015. Mina senaste singlar ”Forever” och ”Real Deal” kommer att finnas med där också!

 

 

 

 

Instagram @felicianamusic

 

 

fam-logo-SPublicerat:
RedaktionenNULL