61e03a9241f02418c35e38e2
Se dokumentären “Grafitta” om Carolina Falkholts konstnärskap


 

 

Carolina Falkholt växte upp i Göteborg på 1980-talet började sin konstnärliga bana som graffitimålaren Blue. I slutet av 1990-talet bodde hon i New York och var medlem av graffiti-crews som The Fantastic Partners och Hardcore Chickz. Därefter flyttade Carolina Falkholt tillbaka till Sverige och har verkat inom både graffiti och konst. Hon prisades även på Kingsizegalan 2014 för “Årets Graffiti”.

 

 

På senare år har hennes skapelser tagit henne världen över för väggmålningar, installationer och utställningar. Nu har SVT och programmet K Special släppt en dokumentär med titeln “Grafitta”, en benämning hon använder för sitt konstnärskap.

 

“På nittiotalet bodde Carolina Falkholt i New York och målade graffiti med stadens underground-elit. Idag är hon en etablerad konstnär i finkulturen som vill väcka debatt kring sexualitet med sina gigantiska muralmålningar av kön. I denna film återvänder hon till USA för att verka där motståndet är starkast. Efter att ha målat en gigantisk penis på en husfasad hamnar hon i en amerikansk rättsprocess som kan hota hennes framtid i landet. Medan reaktionerna och debatterna kring henne haglar tvingas hon kämpa med både yttre och inre demoner för att göra sin röst hörd.”

 

 

Se Se SVT-dokumentären “Grafitta” via SVT Play.

 

 

 


Visa det här inlägget på Instagram

Transgender mural in Baku #lgbtq #tobeawoman ~ curated by @maiden_tower_tbw

Ett inlägg delat av @ carolinafalkholt

 

 

Foto: K Special / SVT Play

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL