5e81bb9b7f80ce30463cf002
5e78b0917f33f434794a1c02
dokument-press-1-LS
Dokument Press presenterar graffiti/streetart-nyheter för 2016


“Scandinavias leading publisher on visual arts, graffiti and street culture”

 

 

Dokument Press är både ett bokförlag och ett kunskapsförmedlande företag med rötterna i den svenska hiphopkulturen. Förlaget startade år 2000, men ursprunget finns i graffititidskriften UP som grundades 1992. Idag har vi breddat oss till att omfatta alla sorters urbankulturella uttryck.

 

I ett pressmeddelande beskriver nu Dokument Press verksamheten för 2016 då man har 15 titlar för release inplanerade, och några till är på gång. Det är konstmonografier om bland andra svensk-finsk-amerikanske Rubin som firar stora framgångar med sin konst i USA, och en bok om Thomas Zast Bratzke från Berlin.Det är även urbanitetstema om myterna kring bostadsmarknaden och om staden för gående och cyklister.

 

Flera nya målarböcker är på gång, bland annat två böcker om konst och deltagande samt tre fotoböcker av Per Englund och Kalle Assbring.

 

 

Samtidigt tipsar Dokument Press om utställningar och events:

 

– HL gallery i Stockholm. De ställer för närvarande ut Triss, ”som i år firar tjugo år som aktiv graffitimålare och som under åren blivit en av Sveriges största, inflytelserikaste och stilmässigt mest intressanta graffitimålare hittills”. Utställningen är öppen fram till den 24:e februari.

 

– På Hilton Slussen i Stockholm har trapphuset målats av Huge, Ligisd, Organiserat Kaos, TimTimmey och WiC i samarbete med Fryshuset och Graffitifrämjandet.

 

 

Mer info via dokument.org.

 

 

dokument-press-rubin-S

 Publicerat:
RedaktionenNULL