Den Stockholmbaserade graffitikonstnären Disey är en legendar på den svenska graffscenen. Under två veckors tid visas nu Diseys konstverk “A slice of ways” på Filmhuset i Stockholm. Arrangören A house har tidigare fått i uppdrag att skapa ett levande hus för samverkan och utveckling inom film och rörlig bild. Avsikten är att ta tillvara på “mellanrum” i staden, det vill säga outnyttjade platser som kan ge stort kulturellt värde. Disey själv kommenterar utställningen:

– Att ta över ett rum och att helt få utöva sin konstnärliga frihet är en unik möjlighet för mig som konstnär. Det viktiga är inte resultatet utan skapandeprocessen och att tillgängliggöra konst i staden.

Till hösten 2021 öppnar den nya kreativa destinationen, Filmhuset i regi av A house, vilket kommer fortsätta fokusera på musik, mode, media och mat. Zara Larsson, House Director på A house Filmhuset, säger i ett pressutskick:

– A house levandegör mötesplatser för stadens kreativa näringar. En viktig del för oss i den processen är att ta tillvara på de mellanrum som uppstår där vi kan ge kreatörer och konstnärer möjlighet att, under begränsad eller längre tid, få utöva sin konst. Här på Filmhuset fanns möjligheten innan en varsam renovering tar sin början att ge plats för den stora samtida konstnären Disey att uttrycka sig. Att upplåta dessa mellanrum passar särskilt bra för graffiti som har sin grund i stad och förgänglighet.

För Diseys konstverk “A slice of ways” arrangeras en fysisk vernissage (för max 8 personer i taget) 30-31 januari 12.00-16.00 på Filmhuset. Ingen föranmälan krävs och eventuell kö kommer hållas utomhus med distans. Ingång på baksidan av Filmhusets huvudentré mot Gärdet. En digital vernissage kommer ske 30 januari kl 12:00 på Instagram @filmhuset_ahouse. Det finns 6 dukar uppsatta i rummet där Disey skapat sin konst, dessa kommer finnas till försäljning samt även affischer och USB-stickor med hela processen dokumenterad av videokreatören Fredrik Gislander.

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av disey (@diseydeesign)