6284dbc5b422e7360a0da4a2
Sonys nya filmer läckta efter dataintrång


“Fury” och “Annie” nedladdningsbara.

 

 

Minst fem filmer nya filmer från Sony har blivit drabbade av upphovsrättsliga intrång och lagts ut på nätet efter en hackattack som ägde rum tidigare i veckan. Det rör sig om outgivna DVD-kopior av Sony, inklusive den kommande filmen “Annie” som nu får en ovälkommen exponering inför sin release. Även Brad Pitt-aktuella krigsfilmen “Fury” som nått oanade höjder inom biljettkassan, har drabbats av samma intrång.

 

Enligt pirat-spårningssidan Excipio, har “Fury” redan blivit nedladdad av cirka 880,000 unika IP-adresser, vilket är den näst mest nedladdade piratkopierade filmen just nu som fortfarande enbart sänds på bio. Kommande familjedramat “Annie”, med Jamie Foxx i huvudrollen, har också blivit utsatt av piratkopiering redan tre veckor innan den har sin premiär i USA, och har hittills blivit nedladdad av över 180,000 IP-adresser. Övriga piratkopierade Sony-filmer är “Mr. Turner”, “Still Alice” och “To Write Love on Her Arms”.

 

 

En talesman för Sony kallar enligt Variety, intrånget för ett brott mot upphovsrättslagen och att man tagit i kontakt med myndigheter där ett samarbete ska försöka sätta dit de ansvariga. Detta är den största intrångsincidenten sedan actionfilmen “Expendables 3” läcktes tre veckor innan sin internationella premiär i augusti i år.

 

 

// Blerim MehmetiPublicerat:
RedaktionenNULL