"Fury" och "Annie" nedladdningsbara.

Minst fem filmer nya filmer från Sony har blivit drabbade av upphovsrättsliga intrång och lagts ut på nätet efter en hackattack som ägde rum tidigare i veckan. Det rör sig om outgivna DVD-kopior av Sony, inklusive den kommande filmen “Annie” som nu får en ovälkommen exponering inför sin release. Även Brad Pitt-aktuella krigsfilmen “Fury” som nått oanade höjder inom biljettkassan, har drabbats av samma intrång.

Enligt pirat-spårningssidan Excipio, har “Fury” redan blivit nedladdad av cirka 880,000 unika IP-adresser, vilket är den näst mest nedladdade piratkopierade filmen just nu som fortfarande enbart sänds på bio. Kommande familjedramat “Annie”, med Jamie Foxx i huvudrollen, har också blivit utsatt av piratkopiering redan tre veckor innan den har sin premiär i USA, och har hittills blivit nedladdad av över 180,000 IP-adresser. Övriga piratkopierade Sony-filmer är “Mr. Turner”, “Still Alice” och “To Write Love on Her Arms”.

En talesman för Sony kallar enligt Variety, intrånget för ett brott mot upphovsrättslagen och att man tagit i kontakt med myndigheter där ett samarbete ska försöka sätta dit de ansvariga. Detta är den största intrångsincidenten sedan actionfilmen “Expendables 3” läcktes tre veckor innan sin internationella premiär i augusti i år.

// Blerim Mehmeti