Kingsize och Sony tävlar ut sommarens bästa fest-högtalare, XB7.

För att vinna högtalaren följ följande steg:

1. Följ @kingsizemag på Instagram

2. Maila in svaret på frågan; Vilken låt spelas på videoklippet på högtalaren @kingsizemag-instagram samt skriv dina 5 bästa sommarlåtar till info@kingsizemagzine.se. Glöm inte att uppge ditt fullständiga namn och adress och ditt Instagram-alias!

Läs mer om Sony XB7 nedan.

Hundar föredrar Beyoncé framför Beethoven

Om hundar får välja är det moderna hits snarare än klassisk musik som tilltalar dem. Det visar en vetenskaplig undersökning genomförd på uppdrag av Sony, av Anna Wilkinson, doktor i kognitiv beteendeterapi för djur*.  Teknikvarumärket har visualiserat studien med en film som visar olika djurs uppskattande reaktioner till Martin Garrax EDM-hit ”Animals.

I samband med lanseringen av det nya högtalarsystemet GTK-XB7 har Sony valt att ta reda på vilken musik människans bästa vän föredrar att lyssna på. Undersökningen vid namn ”Music Preference in Domestic Dogs” visar att 62 procent av sällskapshundarna är benägna att vifta på svansen till låtar med högre tempo snarare än klassiska stycken. Undersökningen genomfördes med hjälp av den europeiska organisationen ASAB (Association for the Study of Animal behaviour) där Anna Wilkinson är verksam.

För att illustrera resultatet har Sony tagit fram en film på hur djur reagerar till EDM-hiten ”Animals” av Martin Garrix*. För att ta del av hur hundar, katter och kaniner festar loss i takt till musik och ljuseffekter från högtalarna.

65ba07add7a32f7b0a037f23