Idag öppnar världens största teknik-show, The Consumer Electronics Show i Las Vegas, upp för publiken som beräknas bestå av 180,000 gäster från fler än 150 olika länder under de nästkommande dagarna. Vare sig det handlar om drönare, tv-apparater, telefoner, robotar eller ljudsystem, går det att hitta de senaste versionerna på CES. Showen är ett ypperligt tillfälle för fler än 4500 företag inom branschen att flexa sina pampiga muskler och visa upp planerade lanseringar under 2019.

Men innan dagens öppning hölls presskonferenser under söndag och måndag där tech-jättar som Sony och Samsung lät journalister få försmak på vad som komma skall under veckans uppvisningar, något vi vet att Apple föredrar att göra vid ett eget tillfälle. Nedan har vi listat några av produkterna som kommer att släppas i år.

Sony: Glass Sound Speaker LSPX-S2
En minimalistisk och portabel högtalare med en unik glaskropp som ger 360 graders ljud. Högtalaren är även Hi-Res Audio-kompatibel vilket ger det ultimata studio-ljudet och är en uppdatering på Glass Sound Speaker LSPX-S1.
Den nya varianten kommer att släppas i maj och beräknas kosta mellan 7-9,000 kr.

Sennheiser: AMBEO Soundbar
Högtalare med 3D-ljud och automatisk rumskalibrering anpassar ljudet efter rummet och erbjuder anslutningsmöjligheter till Google Chromecast, Bluetooth och HDMI. Högtalaren har ett omslutande 5.1.4-ljud med 13 högtalarelement och djup bas. Produkten kommer att finnas tillgänglig från och med maj, med en saftig prislapp på cirka 25,000 kr.

Jabra: Elite 85h-hörlurar
Trådlösa hörlurarna utrustade med SmartSound med AI-teknologi. Hörlurarna har både Active Noise Cancellation och HearThrough-teknik vilket gör det möjligt för lyssnaren att bestämma om man vill höra omvärlden eller inte medan man lyssnar på något i lurarna. Hörlurarna är även 100 procent handsfree med hjälp av Alexa och kommer finnas tillgängliga hos utvalda återförsäljare i april för ca 3000 kr.

Sphero: Sphero Specdrums
Sphero Specdrums knäpps på runt fingrarna och när man rör en färg omvandlar Specdrums färgen till ett ljud. Ett innovativt sätt att skapa musik på. Produkten finns att köpa och kostar cirka 600 kr.

JBL: PartyBox & JBL Live 650BTNC
Företaget kommer att släppa tyngre högtalare som heter Partybox och om namnet inte var tydligt nog så är det meningen att den ska klara av högre tryck och fungera perfekt till fest. Högtalaren kommer att ha inbyggda lampor samt inputs för mikrofon och el-gitarr. Den kommer att släppas i juli och kommer att kosta mellan 3000-10,000 kr beroende på antal Watt.

Ytterligare en nyhet från företaget är släppet av uppdaterade trådlösa hörlurar i aluminium vid namn Live 650BTNC, som kommer att inkludera Active Noise Cancellation, Google Assistans och Amazon Alexa. Prislappen faller på cirka 2000 kr.