62b170dadc4101037e075fe2
62a83ff970c4fd62de0588d3
Bekräftat: Då släpps PlayStation 5 

 

Efter ett flertal rapporter med kittlande information bekräftar nu Sony när nästa PlayStation släpps. På den officiella PlayStation-bloggen och i en intervju med Wired avslöjar Sony Interactives underhållningschef Jim Ryan att PlayStation 5 släpps under julhelgen 2020.

 

Detta är första gången som företaget inte har använt kodnamn i kommunikationen kring konsolen, vilket verkar innebära att man håller sig till nummer-upplagan även framöver. Systemarkitekten bakom PS5, Mark Cerny, har också bidragit med detaljer kring hur kraftull den kommer vara. “There is ray-tracing acceleration in the GPU hardware”, har han sagt, vilket är en renderingsteknik som spårar ljus för att simulera en mer realistisk bild.

 

 

Utöver större kraft i processorn kommer också laddningstiden förkortas betydligt, samtidigt som den stödjer 4K Blu-ray playback, till skillnad från den 4K-kompatibla PS4 Pro. DualShock-kontrollerna kommer också att uppgraderas genom en “haptic-teknologi” som gör det möjligt för spelutvecklarna att justera resistansen för L2 och R2-knapparna. “In combination with the haptics, this can produce a powerful experience that better simulates various actions”, säger Ryan.

 

Än så länge finns ingen ytterligare information om releasedatumet, men på sidor som Webhallen (där konsolen går att förhandsboka) specificeras releasen till november 2020. OBS! Bilden är en rendering av patent som tros vara PlayStation 5.

 

 

Foto: Letsgodigital

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL