Nu är väntan över – premiär för 8:e säsongen av “Game of Thrones”


 

 

Väntan är över. “Game of Thrones” efterlängtade 8:e och sista säsong släpptes idag, i alla fall för oss i Sverige. Redan igår kunde man se det första avsnittet i USA och strax efter midnatt släpptes det för de som bor i Storbritannien.

 

 

Premiären för avsnittet skulle äga rum klockan 03.00 svensk tid men HBO Nordic stötte på problem. Streamingsajten kraschade och de som försökte kolla på avsnittet möttes av ett felmeddelande på HBOnordic.com och i deras app. Tittare vände sig till Twitter och HBO Nordics Facebook-sida och var märkbart upprörda och besvikna.

 

 

Inför den sista säsongen av fantasydramat har HBO valt att sätta en säsongsbudget på hela 90 miljoner dollar vilket är långt över 800 miljoner kronor. Då säsong åtta bara består av sex avsnitt betyder det att man spenderat cirka 15 miljoner dollar per avsnitt. Det är en rejäl satsning jämfört med säsong sju, som kostade HBO ungefär 10 miljoner dollar per avsnitt.

 

 

Inför premiären fick tittarna inte så mycket att gå på förutom de tvåminutersklipp som släpptes och hintar om en slutgiltig blodig strid mot de levande döda och en skadad Arya Stark med en “dragonglass dagger” i sin ägo.

 

 

Det första avsnittet går nu att kolla på HBO Nordic utan några problem, och för er som redan sett det, kolla nedan för att se folks reaktioner på Twitter.

 

 

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL