För snart ett år sedan fick vi de första bilderna från HBO:s kommande dramaserie tillika “Game of Thrones”-prequel “House of the Dragon”. Serien, som ska berätta historien om Targaryen-dynastin 200 år innan händelserna i “GoT” och baseras på George R.R. Martins bok “Fire & Blood”, har nu fått ett spikat premiärdatum. “House of the Dragon” kommer till Sverige och HBO Max den 22 augusti 2022.

I ledande roller ser vi Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel och Rhys Ifans. Läs mer om karaktärerna och se nya bilder nedan!

Paddy Considine som kung Viserys Targaryen: vald av Westeros lorder till att efterträda den gamla kungen Jaehaerys Targaryen vid det Stora Rådet i Harrenhal. Viserys är en varm, god och vänlig man som bara vill föra vidare sin farfars arv. Men goda män blir inte alltid med självklarhet stora kungar.

Matt Smith som prins Daemon Targaryen: yngre bror till kung Viserys och tronarvinge. En makalös krigare och drakryttare. Daemon har en drakes blod. Men det sägs att varje gång en Targaryen föds, singlar gudarna slant…

Olivia Cooke som Alicent Hightower: dotter till Otto Hightower, Kungens Hand, och den vackraste kvinnan i Westeros. Hon växte upp i The Red Keep, nära kungen och hans innersta krets och hon besitter både elegans och ett politiskt skarpt sinne.

Emma D’Arcy som prinsessan Rhaenyra Targaryen: kungens förstfödda, av rent valyriskt blod och en skicklig drakryttare. Många skulle säga att Rhaenyra föddes med allt… men hon föddes inte som man.

Steve Toussaint är Lord Corlys Velaryon: “The Sea Snake”. Lord av Huset Velaryon, en valyrisk blodslinje lika gammal som Huset Targaryen. Känd som ”The Sea Snake” är han den mest välkände äventyraren till havs i Westeros historia. Lord Corlys har skapat ett mäktigt hus som är rikare än Lannisters och har den största flottan i världen.

Eve Best som prinsessan Rhaenys Targaryen: drakryttare och gift med lord Corlys Velaryon. ”The Queen Who Never Was” ratades som arvinge vid Stora Rådet, eftersom riket favoriserade hennes kusin Viserys – eftersom han är man.

Fabien Frankel som Ser Criston Cole: av dorniskt ursprung och son till Lord Blackhavens förvaltare. Cole äger inga rikedomar eller titlar – allt han har är sin ära och övernaturliga talang med svärdet.

Sonoya Mizuno som Mysaria: som kom tomhänt till Westeros och har sålts fler gånger än hon kan minnas. Hon kunde ha tappat modet men blev i stället prins Daemon Targaryens mest betrodda allierade.

Rhys Ifans som Otto Hightower: Kungens Hand som troget och lojalt tjänar både sin kung och hans rike. Som Otto ser det är det största hotet mot riket kungens bror Daemon och hans position som tronarvinge.

Foto: HBO

 

65ba07add7a32f7b0a037f23