Utspelar sig 300 år innan "Game of Thrones".

Redan i slutet av 2019 kom rapporter om både en och två “Game of Thrones”-spinoffer, bland annat “House of the Dragon”. Nu delar HBO med sig av de första bilderna från serien i samband med att inspelningen startat.

“House of the Dragon” är baserad på George R.R. Martins bok “Fire & Blood” och berättar historien om familjen Targaryen 300 år innan händelserna i “Game of Thrones” ägde rum. Inspelningen har precis börjat och serien förväntas ha premiär under 2022.

Bland rollerna i “House of the Dragon” ser vi:

Emma D’Arcy som prinsessa Rhaenyra Targaryen: “Kungens förstfödda barn, som är av rent valyriskt blod och en skicklig drakryttare. Många kommer att säga att Rhaenyra föddes med allt … men hon föddes inte som man.”

Matt Smith som prins Daemon Targaryen: “Kung Viserys yngre bror och tronarving. Daemon är en enastående krigare och drakryttare. Men det sägs att när en Targaryen föds, kastar gudarna ett mynt i luften…”

Steve Toussaint som Lord Corlys Velaryon / The Sea Snake: “Velaryon-familjen har en valyrisk blodlinje som är lika gammal som Targaryen-familjen. Som “The Sea Snake” är Lord Corlys den största nautiska äventyraren i Westeros historia, och han har byggt en kraftfull familj som är ännu rikare än familjen Lannister och äger den största flottan i världen.”

Olivia Cooke som Alicent Hightower: “Dotter till Otto Hightower, även känd som “The Hand of the King”. Alicent är den vackraste kvinnan i de sju rikena, och hon växte upp i The Red Keep, nära kungen och hans inre cirkel. Hon har både nåd och skarp politisk känsla.”

Rhys Ifans som Otto Hightower: “Otto är också känd som “The Hand of the King” och tjänar både kungen och riket på ett lojalt och troget sätt. I Ottos ögon är det största hotet mot kungariket kungens egen bror, Daemon, och det faktum att Daemon är arvtagare till tronen.”

Foto: HBO

6412e4b25c415800cc0e8973