Förra året presenterade Netflix den nya svenska filmen “En dag och en halv”, med engelska titeln “A Day and a Half”, som regisseras av Fares Fares. Det blir hans regidebut efter åratal av arbete framför kameran i otaliga svenska filmer och serier som “Partisan”, “Westworld” och “Chernobyl”. Fares kommer även göra en av huvudrollerna tillsammans med Alexej Manvelov, känd från serier som “Chernobyl” och “Top Dog”, samt Alma Pöysti. I ett pressmeddelande kommenterar Fares Fares filmprojektet:

– Jag ser verkligen fram emot att ge liv till den här historien och känner mig privilegierad över att ha ett sådant starkt team och några av de bästa skådespelarna med mig för att möjliggöra det.

Se den första trailern för filmen nedan och handlingen beskrivs som följer av Netflix:

“Artan (Alexej Manvelov) tar sin ex-fru Louise (Alma Pöysti) som gisslan för att kunna återförenas med sin dotter. Tillsammans med polisen Lukas (Fares Fares) ger de sig ut på en nervkittlande och känsloladdad roadtrip genom den svenska landsbygden under en varm sommar – samtidigt som de har polisen hack i häl.”

Den svenskspråkiga filmen är inspirerad av verkliga händelser och spelas in i Sverige med start i maj 2022. Claire Willats, nordisk filmchef på Netflix, säger vidare:

– Det är en ära för oss att Netflix får bli hem till den första filmen som Fares Fares regisserar. Vi är glada över att få arbeta med ett så talangfullt team både bakom och framför kameran. A Day and A Half är en gripande historia om förlust, lögner, svek, kärlek, fördomar och familj paketerat i ett spännande thriller-format.

I övriga roller syns även Stina Ekblad, Bengt C.W. Carlsson, Annica Liljeblad, Annika Hallin och Johni Tadi.

Filmen får global premiär den 1 september 2023 på Netflix.

Foto: Ea Czyz / Netflix