Fares Fares gör svensk comeback i miniserien “Partisan” – slog tittarrekord i helgen


Regisserad av Infinite Mass-medlemmen Amir Chamdin.

 

 

Serien ”Partisan” hade nordisk premiär på Viaplay i helgen. Kriminalthrillern är regisserad av Amir Chamdin, även känd från gruppen Infinite Mass, och blir dessutom Fares Fares stora svenska comeback efter att ha gjort succé med bland annat 19-faldigt Emmy-nominerade ”Chernobyl”. I ”Partisan” spelar han tillsammans med Johan Rheborg huvudrollerna. Nu meddelar NENT Group att Partisan är den mest sedda originalserien ett premiärdygn någonsin på streamingtjänsten Viaplay. Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group, säger i ett pressutskick:

 

– Att Partisan har något extra visste vi, men det är fantastiskt att se att den trots sommarvärmen redan tagits emot så väl av våra tittare.

 

Serien utspelar sig i det idylliska jordbrukssamhället Jordnära, en gated community med en tillsynes perfekt yta där vi får följa Fares Fares i rollen som Johnny. När Johnny upptäcker att något inte står rätt till i idyllen väcks en instinkt till liv som han inte kan kväva. I ett pressutskick har Fares Fares sagt:

 

”Partisan var extremt kul att jobba med och jag är mycket nöjd med hur serien har format sig och fått sitt eget liv. Det jag kan säga är att tittarna kan förvänta sig en spännande serie som älskar att ha sina hemligheter.”

 

I andra större roller ser vi Anna Björk (”The Girl With The Dragon Tattoo”, ”Bron”), Sofia Karemyr (”Älska mig”, ”Unga Astrid”) och Emelie Garbers (”Aniara”). Serien kommer att bestå av fem delar och får premiär med dubbelavsnitt den 16:e augusti.

 

 

 

 

Foto: Nordic Entertainment Group

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL