Under 2023 blir det en lång rad filmpremiärer på Netflix med kända filmskapare, skådespelare – både från Sverige, övriga Norden, USA och andra länder. Bland filmerna som kommer få premiär under året finns bland annat “One More Time” med Hedda Stiernstedt i huvudrollen och “A Day and a Half” i regi av Fares Fares. Redan nästa vecka får den uppmärksammade komedin “You People”, med Jonah Hill och Eddie Murphy i huvudroller, premiär på streamingtjänsten. Se trailer här!

Se ett urval av andra premiärer nedan. Netflix påpekar att det även kommer lanseras fler filmer längre fram under året.

SVENSKA FILMER

One More Time
Premiär under våren 2023

Svensk komedi med Hedda Stiernstedt i huvudrollen. 40-åriga Amelia (Hedda Stiernstedt) blir påkörd av en buss natten till sin födelsedag. När hon öppnar ögonen vaknar hon upp år 2002 på sin 18-årsdag.

A Day and a Half
Premiär 2023

Den svenska filmen A Day and a Half i regi av Fares Fares (Westworld, Chernobyl). I huvudrollerna syns Alexej Manvelov (Chernobyl) och Alma Pöysti (Tove) tillsammans med Fares Fares, som också gör sin regidebut.

NORDISKA FILMER

A Beautiful Life

Premiär 2023
Elliott, en ung fiskare med en extraordinär röst, får sitt livs stora chans när han blir upptäckt av den kända managern Suzanne. Hon parar snart ihop Elliott med sin avlägsna dotter och tillika musikproducent Lily.

Ehrengard

Premiär 2023
En självutnämnd kärleksexpert försöker undervisa en blyg prins i förförelsens ädla konst men planen går snett och leder till skandal – och oväntad kärlek.

Royalteen: Princess Margrethe

Premiär 2023
Filmen är baserad på Royalteen: Prince Charming, som är den andra boken i den hyllade ungdomsserien Royalteen av Randi Fuglehaug och Anne Gunn Halvorsen.

ÖVRIGA FILMER

Luther: The Fallen Sun
Premiär 10 mars

I Luther: The Fallen Sun – en episk fortsättning på den prisbelönta tv-serien omarbetad för film – terroriserar en brutal seriemördare London samtidigt som den briljante, men skandalöse, detektiven John Luther (Idris Elba) sitter i fängelse.

Murder Mystery 2
Premiär 31 mars

De numera heltidsanställda detektiverna Nick och Audrey Spitz kämpar för att få igång sin privata “eye agency” när de plötsligt finner sig själva mitt i ett internationellt människorov när deras vän Maharaja rövas bort under sitt egna överdådiga bröllop.

Extraction 2
Premiär 16 juni

Efter första filmen då Rake knappt överlevde är han tillbaka som den australiensiska legosoldaten. Nu har han fått ytterligare ett dödligt uppdrag – att rädda den utsatta familjen till en hänsynslös georgisk gangster från fängelset de hålls fångna i.

Heart of Stone
Premiär 11 augusti

Rachel Stone (Gal Gadot) är underrättelsetjänsteman och den enda kvinnan som står mellan sin globala mäktiga fredsbevarande organisation och förlusten av dess mest värdefulla och farliga tillgång.

Lift
Premiär 25 Augusti

En internationell rånarliga rekryteras för att förhindra en terroristattack och måste genomföra rånet på ett flygplan mitt under flygning.


Rebel Moon
Premiär 22 december

När en fredlig koloni i utkanten av galaxen blir hotad av den tyranniske regenten Balisarius arméer skickar de Kora, en ung kvinna med ett mystiskt förflutet för att hitta krigare från närliggande planeter för att hjälpa dem ta ställning.

Maestro
Premiär 2023

Maestro är en mäktig och orädd kärlekshistoria som beskriver det livslånga förhållandet mellan Leonard Bernstein och Felicia Montealegre Cohn Bernstein.


The Killer
Premiär 10 november

Efter en katastrofal miss slåss den hänsynslösa lönnmördaren mot sin arbetsgivare, och därigenom också sig själv, i en global människojakt som för honom blir allt annat än personlig.

Foto: Studio Dipol / Netflix