61e03a9241f02418c35e38e2
Jens Lapidus boktrilogi ”Top Dog” blir tv-serie: “Det kommer att bli dunder”


Med Josefin Asplund, Alexej Manvelov, Peter Gardiner och Gustav Lindh i rollerna.

 

 

Det står nu klart att Jens Lapidus boktrilogi ”Top Dog” blir tv-serie, enligt Spoiler Alert. I rollerna ser vi Josefin Asplund, Alexej Manvelov, Peter Gardiner och Gustav Lindh. Serien, som består av åtta avsnitt, har premiär 2020 på C More och TV4.

 

Jens Lapidus säger i en kommentar:

 

“Det är spännande att ‘Top Dog’ nu har blivit tv-serie. Utifrån det jag har sett kan jag säga så här: det kommer att bli dunder. Jag har inte varit inne och pillat i detaljer, men det viktigaste med adaptioner av mina verk är att autenticiteten består. Äktheten ska genomsyra allt och där utgör manus, regi och skådespelarna de grundläggande byggstenarna. Det jag har sett av Josefin och Alexej bådar gott, de har perfekt anslag.”

 

Handlingen ska enligt ett pressmeddelande baseras på ”krocken mellan den drivna affärsjuristen Emily Jansson, spelad av Josefin Asplund och ex-brottslingen Teddy Maksumic, som spelas av Alexej Manvelov.”

 

”Ett mystiskt försvinnande förenar två helt olika världar, och ett ytterst omaka par – juristen Emily och den villkorligt frigivna Teddy. De har två motsatta viljor. Hon vill upp. Han vill ut. Hon vill trygga sin framtid, han vill lämna sitt gamla liv. Båda tvingas tänka om när de hamnar mitt i en smutsig härva där det förflutna kommer ikapp, där framtidsdrömmar krossas, och där ingenting är vad det ser ut att var.”

 

Alexej Manvelov säger om sin medverkan i serien:

 

”Det är intressant hur två sociala ytterligheter sammanvävs i samma historia, men det som verkligen är sällsynt, och som fick mig att vilja vara en del av ‘Top Dog’, var hur autentiskt Teddys resa, dilemman och relationer var skrivna, och med regissörens vision för projektet så visste jag att det var en vinnare. ‘Top Dog’ är berättat med mycket omsorg från alla avdelningar. Inspelningen ställde höga krav på kreatörerna, och det engagemanget syns, och känns, i materialet.”

 

Molly Hartleb, som tidigare gjort bland annat ”Vår tid är nu”, är konceptuerande regissör för ”Top Dog”, medan Alexis Almström regisserar.

 

 

Foto: Pär Bäckstrand/C More/TV4

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL