“Ori and the Blind Forest” – drömvärlden väntar


Bland skogens lövverk döljer sig ensamhet och mirakel.

 

 

“Ori and the Blind Forest” är en saga. Detta handritade plattformsäventyr är utvecklat för att beröra hjärtan och visa upp en värld som ligger långt bortom verkligheten.

 

Allt börjar när Ori, som är en av skogens andar, kommer bort från sitt hem och landar i en björnliknande figurs famn i fjärran. Tillsammans lever de i harmoni. Men bara i en stund. För en dag kommer den gigantiska ugglan Kuro och tar Oris nya mamma från honom. Ori tvingas nu ut på en ensam resa i den okända världen.

 

 

Till en början är Ori en trött krake med bara en färdighet: Han kan hoppa. Men efter att ha träffat på Sein som blir hans kumpan lär sig Ori att slåss och samla XP för att kunna låsa upp nya färdigheter. Sådana lär behövas om Kuro ska besegras och Ori ska hitta hem igen. Ori och Sein ger sig alltså av för att utforska de den mystiska världen där varenda ögonblick ser ut att vara hämtat ur en dröm. Stjärnor och månsken och inte minst Ori lyser upp magiska nätter och det liksom glöder gemytligt över hela skärmen.

 

 

Se gameplay nedan:

 

 

 

“Ori and the Blind Forest” släpps till: Xbox One, Microsoft Windows, Xbox 360
Utvecklare: Moon Studios
Utgivare: Microsoft Studios
Release för : Xbox One, Microsoft Windows: 11:e Mars 2015
Release för Xbox 360: Oannonserat

 

 

//Robin HerzogPublicerat:
RedaktionenAdvertisement
NULL