5f2d30fa05d9010e180815f2
“Game of Thrones: Iron From Ice” – intrigerna tätnar i Ironrath


Klanen Forrester vacklar och det är upp till spelaren att dra i de rätta trådarna för att rädda släktet.

 

 

Telltale Games är inga nybörjare på att göra peka-och-klicka-äventyrsspel i episodform. Tidigare skapelser består bland annat av de episodbaserade “The Walking Dead” och “The Wolf Among Us”. Nu ska utvecklarna släppa den första av totalt sex episoder som utspelar sig i George R. R. Martins omåttligt populära fantasyvärld. Spelare kommer att ställas inför kniviga dilemman där det gäller att ha en absurt vass tunga.

 

 

“Game of Thrones: Iron From Ice” visuella stil kan liknas vid en oljemålning. Storyn kretsar kring klanen Forrester som bor i norra Westeros i fortet Ironrath. Klanen Forrester kontrollerar den dyrbara skogen Ironwood och det är främst kring dessa platser som spelet tar plats. Men även andra platser i Westeros och Essos blir skådeplatser att utforska.

 

Klanen Forrester är allierad med klanen Stark sedan länge och trots att klanen Forrester hittills inte har introducerats i TV-serien finns de med i böckerna. “Game of Thrones: Iron From Ice” utspelar sig i början av den tredje säsongen och tar slut precis innan den femte säsongen tar vid. Räkna dock med flera möten där välkända ansikten från serien kommer att dyka upp. Alla skådespelare har bidragit med sina egna röster.

 

Spelare kommer att kunna växla mellan fem olika karaktärer som består av människor ur familjen Forrester samt deras tjänare. Valen som spelare gör påverkar storyn i de framtida episoderna. Det blir en hel del tunga beslut att fatta med grova konsekvenser som följd. Alla fem karaktärer har ett gemensamt mål: att rädda klanen Forrester från att gå under. Men det blir lättare sagt än gjort när intrigerna läggs på hög.

 

Den första episoden kommer att kretsa kring karaktärsintroduktioner. Det är samtidigt episoden som sätter snöbollen i rullning och spelare gör bäst i att tänka sig för innan de talar, både en andra och tredje gång. För om det är något vi vet vid det här laget är det att George R. R. Martin har en förkärlek för dolkar i ryggen.

 

 

//Robin Herzog

 

 

Se trailern nedan:

 

 

“Game of Thrones: Iron From Ice” släpps till: Microsoft Windows, OS X, Playstation 4, Xbox One, Playstation 3, Xbox 360
Utvecklare: Telltale Games
Utgivare: Telltale Games
Release: December 2014Publicerat:
RedaktionenNULL