5ebe5f2072aaf323604db793
Dead State S
“Dead State” – du sköna nya zombieinfekterade värld


Desperat överlevnad i ett dystert och oförlåtande Texas.

 

 

“Dead State” är ett turordningsbaserat survival RPG ur isometriskt perspektiv som utspelar sig under en zombieapokalyps. Spelaren har överlevt en flygkrasch och vaknar upp hos en grupp människor som har tagit sin tillflykt i en skola. Överlevarna vet ännu inte hur långt katastrofen är kommen. Det enda de vet är att zombies infekterar människor och att det är en ny och oförlåtande värld som står dem till mötes.

 

Det finns inga utrymmen för snedsteg i “Dead State” eftersom alla i gruppen har unika och nödvändiga färdigheter. Det finns heller inga uppdrag för att det enda som räknas är överlevnad. Det är av högsta vikt att samla förnödenheter och ha ett tryggt boende, låta bli att föra oväsen och komma bra överens med de andra. Men trots att livsfarliga zombies lurar överallt i staden Splendid i Texas är det nödvändigtvis inte de som utgör den största faran. För det finns andra mänskliga överlevare utöver ens egen grupp som kommer att göra allt för att överleva.

 

 

I “Dead State” kommer spelare att ta kontroll över sin egen karaktär och även över överlevargruppen i vissa tillfällen. Storyn är ickelinjär och det finns många svåra beslut att fatta utan att spelaren döms via någon moralmätare. Det finns inget rätt och fel när allt går ut på att överleva. Människor kan få panik och överge varandra när de blir desperata. Men de kan likväl möta svåra odds och tillsammans göra motstånd under enad fana.

 

Det är upp till spelaren att välja sina färdigheter efter bästa omdöme och försöka vara limmet som håller ihop gruppen under de mardrömslika förhållandena.

 

//Robin Herzog

 

 

 

Se trailern nedan:

 

 

“Dead State” släpps till: Microsoft Windows
Utvecklare: DoubleBear Productions
Utgivare: DoubleBear Productions
Release: 4:e December 2014

 Publicerat:
RedaktionenNULL