I en oförlåtande stad där människor har blivit monster finns det inget utrymme för sentimentalitet.

Skaparna av legendariska “Demon’s Souls” och “Dark Souls”-spelen är tillbaka med en ny mörk och våldsam historia. I kommande Playstation 4-exklusiva action-RPG:et “Bloodborne” får spelare vältra sig i skräck och brutalitet.

Skådeplatsen är den förfallna staden Yharnam, en rutten metropol från den viktorianska eran där nygotiken dominerar. Det sägs att staden döljer ett viktigt medicinskt botemedel och under årens lopp har många upptäcktsresande gjort pilgrimsfärder till Yharnam för att hitta botemedlet och kurera sig själva. Men när protagonisten anländer i Yharnam i detta syfte inser han att staden är förpestad av en sjukdom som sprider sig som en löpeld och redan har förvandlat de flesta av invånarna till monsterliknande gestalter. Spelare tvingas därför att smyga sig genom staden och hugga ned dess fördärvade invånare och monster för att överleva och komma fram till målet.

Faror lurar överallt i Yharnams mörker och det blir en hel del jump scares att hämta sig från. Men det enda sättet att komma vidare på i “Bloodborne” är inte helt otippat att själv omfamna mörkret och använda det till ens egen fördel. I Yharnam är nämligen stealth kills kung. “Bloodborne kommer förutom single player-kampanjen att erbjuda co-op vilket känns tämligen fräscht då det kan bli lite ensamt i regnet annars.

Till skillnad från Souls-spelen kommer “Bloodbornes” strider att hålla ett betydligt högre tempo och det kommer att kräva en offensivare stridsteknik utav spelare. Att utnyttja den egna snabbheten är även av största vikt för att fienden kommer i alla storlekar och har unika attacker. Det finns inga sköldar att använda men spelare kan ha ett vapen i vardera hand. Visserligen finns eldvapen men de används mest för att bedöva motståndare. Ens bästa vänner i “Bloodborne” ser garanterat ut att bli allt som går att hacka, hugga och döda med på brutalt nära avstånd.

//Robin Herzog

Se gameplay nedan:
httpv://youtu.be/oWId6_Pemck

“Bloodborne” släpps till: Playstation 4
Utvecklare: From Software
Utgivare: Sony Computer Entertainment
Release (Europa): 25:e mars 2015