Efter att ha lanserat DJ-funktionen på flera andra marknader så kommer nu nyheten även till Sverige. Den AI-drivna funktionen kommer till premiumanvändare i betaversion från och med tisdag 8 augusti. I ett pressmeddelande beskrivs funktion enligt nedan:

“DJ är en personlig AI-guide som har koll på din musiksmak. Den artificiella DJ:n vet vilka låtar den ska välja, kurerar ihop en personlig spellista och spelar upp den med kommentarer som berättar om låtarna och artisterna som Spotify tror att du ska tycka om – med en helt verklighetstrogen röst. Aldrig tidigare har lyssnandet varit så personligt anpassat till varje användare. Upplevelsen har gjorts möjlig tack vare en kombination av Spotifys teknik för personifiering, generativ AI och en dynamisk och uttrycksfull röst.”

Syftet med lanseringen av DJ-funktionen är att skapa en personlig upplevelse, vilket ska stå i centrum för Spotifys utveckling. Det handlar således om att leverera rätt musik vid rätt tillfälle, och att hjälpa användarna att upptäcka nya låtar och artister. 

Tjänsten har tidigare lanserats i USA, Kanada, Storbritannien och Irland, där DJ-funktionen har blivit den mest diskuterade Spotifyfunktionen i sociala medier. Våra grannländer Norge, Danmark och Finland får vänta yttterligare då länderna inte finns med på listan över länder där AI DJ rullas ut. Spotify utlovar att fler länder ska få ta del av funktionen framöver.

65ba07add7a32f7b0a037f23