Google Maps fyller 15 år – se de mest sökta platserna i Stockholm


 

 

Över en miljard människor världen över dagligen tjänsten för att hitta och utforska platser. Nu på lördag, den 8 februari 2020, fyller Google Maps 15 år – en idé som började som ett tankeexpermiment på en whiteboard i Sydney, Australien.  Google skriver i ett pressmeddelande:

 

“Google Maps samlar kartor och satellitbilder från fler än 220 länder, samt detaljerad information och omdömen om fler än 200 miljoner platser i världen. Därigenom har Google Maps radikalt förändrat både hur människor under de senaste femton åren hittar från punkt A till B, och utforskar sin omvärld. Tillsammans med funktioner som röststyrd GPS-navigering, trafikförhållanden i realtid, händelserapporter och automatisk omdirigering när användaren väljer en ej förslagen väg, har Google Maps blivit ett självklart verktyg som underlättar i vardagen.”

 

 

I samband med jubileumet avslöjar Google vilka platser, restauranger och barer i Stockholm som användarna gillar mest på Google Maps. Joakim Larsson, kommunikationschef på Google Sverige, säger vidare:

 

– Det är faktiskt inte alls länge sedan som man var tvungen att veckla ut en otymplig papperskarta för att hitta rätt. Och tänk på den tid som gick till spillo alla gånger du körde fel. Att vi nu har bättre digitala verktyg gör faktiskt att vi kan tillbringa mer tid med nära och kära.

 

– I dag använder vi Google Maps för att upptäcka nya platser, både hemmavid och när vi är på resa. Att användarna dessutom rankar sina upplevelser av allt från restauranger och hotell till butiker och badstränder har gjort att Maps nu verkligen är en personlig guide i fickan, säger Joakim Larsson, kommunikationschef på Google Sverige.’

 

 

Se listan nedan vilka platser i Stockholm som är de mest populära:

 

 

 

Restauranger*

 1. Frantzén
 2. Minako Odenplan
 3. Adam/Albin
 4. Günter’s
 5. Gelato Scarfó
 6. Mom’s Kitchen Nybrogatan
 7. Lilla Ego
 8. FRYST
 9. Mogge Sushi
 10. Stockholms Gästabud

 

 

 

Barer*

 1. Barbers Of Sweden
 2. Erlands
 3. Bar Nombre
 4. Bistro Barbro
 5. Omnipollos hatt
 6. E4-baren
 7. Mikkeller Stockholm
 8. AG
 9. 800 grader
 10. O’PIZZICATO

 

 

Sevärdheter*

 1. World of Classics – Museum & Sales
 2. Stockholms Moské 
 3. Vasamuseet
 4. Nackareservatet
 5. Tyresta nationalpark
 6. Mariaberget
 7. Katolska Domkyrkan
 8. Skinnarviksberget
 9. Ivar Los Park
 10. Skogskyrkogården

 

*Topplistan är baserad på högsta genomsnittliga betyg. Alla resultat betygsätts på en skala från 1 till 5. Läs mer här.

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL