Google har under flera års tid utvecklat mobiltelefonmodellen Pixel, som nu gör entré på den svenska telefonmarknaden. Nu lanserar Google de två nya telefonerna Pixel 7 Pro och Pixel 7, med varumärkets mest avancerade kameror hittills. Modellerna är även utrustade med Android 13 och Googles kraftfulla Tensor G2-processor. Dessutom släpps modellen Pixel 6a och hörlurarna Pixel Buds A-serie och Pixel Buds Pro i Sverige.

Vad gäller designen för de nya modellerna så trycker Google på att aluminiumhöljet för båda telefonerna är tillverkat av 100% återvunnet material. Telefonerna innehåller även 8 GB respektive 12 GB minne och kommer med antingen 128 GB eller 256 GB lagring samt upp till 72 timmars batteritid.

Pixel 7 har en 6,3-tumsskärm och kommer med en matt aluminiumfinish runt kamerapanelen och ramen som skapar en silkeslen känsla. Pixel 7 kommer i färgerna Snow, Obsidian och Lemongrass.

Pixel 7 Pro har en 6,7 tumsskärm och en polerad aluminiumram samt kamerapanel med tre bakre kameror och ett särskilt teleobjektiv samt uppgraderat ultravidvinkelobjektiv som ger skarpa och tydliga foton på både långt och nära avstånd. Pixel 7 Pro kommer i färgerna Snow, Obsidian och Hazel.

Pixel 6a har flera liknande tekniska specifikationer och skärm på 6,1 tum, innehåller 6 GB minne och har 128 GB lagringsutrymme. Pixel 6a finns i färgerna Chalk, Charcoal and Sage.

Rent teknikmässigt uppges Googles senaste processor, Tensor G2, ha specialkonstruerats för Pixel med avancerad maskininlärning. Processorn gör Pixel 7 och Pixel 7 Pro snabbare, säkrare och mer intelligent samt gör foto- och videokvaliteten bättre, enligt ett pressutskick från Google.

Till lanseringen kommer även hörlurarna Pixel Buds Pro – som sägs vara “skräddarsydda för att spela upp ljud i perfekt symbios med Pixel-telefonerna”. Hörlurarna har upp till 11 timmars lyssningstid eller upp till 31 timmar med laddningsfodralet. Utöver Pixel Buds Pro släpps även mer prisvänliga Pixel Buds A-serie med hög ljudkvalitet, röstsamtal och bra funktioner från Google, allt förpackat i stilren design. Hörlurarna har upp till 5 timmars lyssningstid eller upp till 24 timmar med laddningsfodralet.

— Vi är så glada att äntligen ge svenskarna tillgång till Googles Pixel-telefoner, och ser fram emot att genom Pixel 7 Pro, Pixel 7 och Pixel 6a kunna erbjuda fantastiska mobilupplevelser i Sverige. De tre telefonerna erbjuder det bästa av Google genom en unik kombination av Googles hårdvara, mjukvara och egenutvecklade chip. De innehåller var och en funktioner som på olika sätt underlättar och förgyller vardagen, säger Anna Wikland, Sverigechef på Google.

Google Pixel-telefoner finns nu tillgängliga för förköp i Google Store samt hos Elgiganten och Telia, med försäljningsstart från 13 oktober 2022.

Foto: Google