Det har gått ett år sedan Google lanserade sina första produkter på den svenska marknaden. Under eftermiddagen presenterade Google nya produkter vid ett lanseringsevenemang för att presentera nya smartphones i Pixel 8-serien, Pixel Buds Pro och den nya smartklockan Pixel Watch 2.

— Vi är enormt glada att svenskarna nu har tillgång till ännu fler produkter i Googles Pixel-familj. De nya telefonerna Pixel 8 och Pixel 8 Pro och vår första smartklocka någonsin i Sverige, Pixel Watch 2, kommer att kunna erbjuda fantastiska upplevelser som drivs av AI. Tillsammans med vår största uppgradering någonsin på hörlurarna Pixel Buds Pro erbjuder produkterna det bästa av Google, genom en unik kombination av vår hårdvara, mjukvara och egenutvecklade chip. Var och en har funktioner som gör vardagen enklare och mer produktiv, säger Anna Wikland, Sverigechef på Google, i samband med lanseringen.

Google skräder inte orden och kallar sina nya modeller för “sina bästa telefoner hittills”. Enligt tillverkaren är Pixel 8 och Pixel 8 Pro utvecklade med AI i fokus, allt för att ge en mer användbar och personlig upplevelse. De nya Pixel-telefonerna har även Android 14 och drivs av Googles kraftfulla nya Tensor G3-processor. Både Pixel 8 och Pixel 8 Pro har kraftigt uppgraderade kamerasystem för att ge användaren förstklassig foto- och videokvalitet. Huvudkameran ska även ta bättre foton och videor i svagt ljus och telefonen har flera olika redigeringsverktyg för att optimera dina bilder. Modellerna kommer även med större ultravida objektiv ska ge bättre makrofokus, där teleobjektivet fångar 56% mer ljus och tar 10x bilder i optisk kvalitet. Med den framåtvända kameran finns nu autofokus vilket gör att användaren kan ta bättre selfies än någonsin på en Pixel-telefon. Till detta kommer även en avancerad zoom och videofunktion som ska borga för Pixels bästa kamerasystem någonsin.

Samtliga telefoner finns nu tillgängliga för förköp i Google Store samt hos operatörerna Tre, Telenor, Tele2, Telia och hos återförsäljarna Dustin och Elgiganten med försäljningsstart i butik den 12 oktober.

I samma veva lanseras nu även Googles flaggskeppsklocka, Pixel Watch 2, i Sverige. Den nya modellen kommer med en uppgraderad design och prestanda, inklusive batteritid som håller hela dagen, beskriver Google i ett pressmeddelande. Klockan ska även ha olika hälsosensorer, personliga säkerhetsfunktioner och träningsverktyg med möjlighet till fler insikter kring hälsa och välmående.

Klockans hölje är tillverkat av 100% återvunnet aluminium, vilket gör den 10% lättare än originalet Pixel Watch samt med en krona som är större och mer jämn med den cirkulära siluetten – allt för enklare åtkomst och navigering. Pixel Watch 2 ska kunna hålla för 24 timmars användning med alltid aktiv skärm och en kan laddas för en hel dag på bara 80 minuter.

Klockan kommer ut på marknaden i fyra olika färger; Polished Silver/Bay, Matte Black/Obsidian, Polished Silver/Porcelain och Champagne Gold/Hazel.

Foto: Google