Google lanserar Nest Wifi i Sverige


 

 

Google lanserar idag Nest Wifi på ett flertal nya marknader i Europa, inklusive Sverige, Danmark, Norge, Italien, Spanien, Österrike, Schweiz, Belgien, Irland och Nederländerna. Nest Wifi är en uppgradering från originalet som erbjuder upp till två gånger snabbare hastighet och 25 procent bättre räckvidd. Nest Wifi består av två separata enheter: Nest Wifi Router kopplas ihop direkt med modemet för ett kraftfullt hemmanätverk, och Nest Wifi Points (åtkomstpunkter) utökar räckvidden dit du behöver det. Med detta två-pack, som består av en router och en wifi-åtkomstpunkt, kan systemet leverera en räckvidd på upp till 210 kvadratmeter för hemmet. Andrea Lewis Åkerman, kommunikationsansvarig Google Sverige, säger i ett pressutskick:

 

–  Vi är alltid måna om att underlätta i hemmet och med Nest Wifi, som erbjuder snabbare uppkoppling till större räckvidd, har vi både tagit estetik och smarta funktioner i beaktning som ger en större frihet och säkerhet.

 

 

Både en Nest Wifi-router och en Nest Wifi-åtkomstpunkt kostar 2 990 SEK, och finns att köpa på Google Store samt via utvalda återförsäljare som bland annat Elkjop, Clas Ohlson, Kjell & Co Power, MediaMarkt, Netonnet, Proshop, Komplett och Webhallen.

Google-Nest-Wifi-5-LS

 

 

 

Foto: Google

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL