På onsdagen lanserade Google sin nya högtalare Nest Audio. Den nya musikmaskinen har 75 procent högre volymkapacitet och 50 procent starkare bas än föregångaren Google Home. Den har en 19 mm diskant för en jämn högfrekvent täckning och tydliga toner, samt en 75 mm mid-woofer som verkligen ger tyngd till basen. I ett pressutskick bekrivs högtalaren:

“Nest Audios ljud är kraftfullt, klart och naturligt. Högtalaren har genomgått över 500 timmar av finjusteringar för att säkerställa att låga, mellan och höga registret är i balans och att ingenting saknas eller upplevs överdrivet. Basen är tydlig och tonerna upplevs djupa vilket gör att Nest Audio erbjuder ett förstklassigt ljud vare sig du lyssnar på klassisk musik, R&B, pop eller rock. Den skräddarsydda diskanten gör att varje liten detalj i musiken blir tydlig. Dessutom är tyget och övriga materialval optimerade för att du ska njuta av ljudet utan förvrängning.”

Nest Audio är också anpassningsbar på flera sätt, till exempel via Media EQ-funktionen anpassar sig Nest Audio automatiskt till vad du lyssnar på, musik eller en fråga till Google Assistant. Funktionen Ambient IQ Nest Audios anpassar också volym baserat på bakgrundsbruset i hemmet, så att det går att höra väderprognosen, nyheterna eller radion över en bullrig diskmaskin. Nest Audio går även att koppla ihop med Google Home, Nest Mini och Nest Hub.
Nest Audio kommer i två färger – “Krita” och “Kol”. Enheten är utformad på ett sätt så att den ska skapa minimalt klimatavtryck. Nest Audio är täckt av samma hållbara material och tyg som Google använde med Nest Mini förra året. Tyget, kåpan och foten är, tillsammans med några mindre delar till högtalaren, tillverkat av 70 procent återvunnen plast.

I Kingsize eget test av högtalaren framgår det tydligt att produkten har både förfinats och utvecklats, till den grad att vi noterar märkbara skillnader i ljudbilden. Produkten har en rad funktioner som tilltalar den moderna mediekonsumenten vad gäller musik och andra stödfunktioner för ett bekvämt vardagsliv. Nest Audio må vara liten och diskret men erbjuder ett vasst alternativ till andra produkter på marknaden.

Nest Audio finns nu tillgänglig för förbeställning online på Google Store och genom andra utvalda svenska återförsäljare. Med start den 15:e oktober kommer Nest Audio även att finnas tillgänglig på hyllorna i flertalet elektronikkedjor.