Världens rikaste person, Tesla-grundaren Elon Musk, har köpt Twitter. Enligt CNBC och flera amerikanska medier har företagets styrelse till slut godkänt ett bud på 44 miljarder dollar, drygt 428 miljarder svenska kronor.

“Det fria ordet är grunden för en fungerande demokrati, och Twitter är det digitala torget där frågor som är avgörande för mänsklighetens framtid diskuteras”, säger Elon Musk i ett pressmeddelande som citeras av Expressen.

Musks mål sägs vara att göra Twitter “bättre än någonsin” genom lägga till nya funktioner och samtidigt öka plattformens transparens.

Tidigare i april köpte Elon Musk 9,2 procent av aktierna i sociala medieföretaget för drygt 3 miljarder dollar. Detta fick Twitters aktie att skjuta i höjden och har lett till anklagelser om att Musk brutit mot investeringsreglerna.

I pressmeddelandet säger Twitters styrelseordförande, Bret Taylor, att man tagit beslutet med aktieägarnas intresse i fokus.

“Twitters styrelse har genomfört en genomtänkt och omfattande process för att utvärdera Elons bud med ett medvetet fokus på värde, säkerhet och finansiering. Det föreslagna köpet kommer ge en stor kontantpremie och vi tror at det är den bästa vägen framåt för Twitters aktieägare.”

Foto: Wikimedia Commons

65546e0a53c940223e0b0eb4