Se Kanyes comeback-tweet här.

Under gårdagen postade Kanye West sin första tweet sedan han i oktober blev avstängd från plattformen pågrund av antisemitiska uttalanden. 

”Testing Testing Seeing if my Twitter is unblocked”, skrev Ye på appen. Det följdes upp av en tweet med den hebreiska hälsningsfrasen ”Shalom”. 

Kanye West blev avstängd från appen i oktober efter att ha skrivit ”death con 3 on JEWISH PEOPLE”, vilket räknades som en överträdelse av appens regler. I samband med det fick han även restriktioner på sitt Instagram-konto.

Efter det antisemitiska uttalandet klippte flera av Yes samarbetspartners banden med honom. Och efter den av adidas avslutade ”Yeezy”-dealen rapporterade Forbes att Ye inte längre var en miljardär då hans förmögenhet sjönk till 400 miljoner dollar. 

Dock välkomnade Twitters nya ägare Elon Musk Ye tillbaka till appen genom att svara på hans tweet:

”Don’t kill what ye hate save what ye love”.

Elon Musk har gjort många Twitter-användare upprörda efter att han köpte upp appen. Hans lansering av den nya ”Twitter Blue”, en prenumeration där vem som helst kan betala för att bli verifierad, väckte blandade känslor. Soulja Boy var en av de som reagerade starkt och skrev att han skulle skapa en egen app. 

“Now u can just pay to be verified? Twitter has been destroyed. Bro leave twitter alone @elonmusk wtf are you doing… I can’t believe this. Fuck it I’m going to create my own app. Bye Twitter”, skrev han.

Andra rappare som reagerat över Elon Musks ägarskap är 50 Cent och Ice-T. 

I samband med att BBC rapporterade om att Musk skickat ett mail med ett ultimatum till Twitters anställda så stängde han ned företagets kontor den 17 november. I mailet var de anställda tvungna att fylla i ett formulär där de behövde tacka ja till att jobba längre dagar eller säga upp sig med tre månaders förskottslön. 

Flera kommentarer och påståenden började cirkulera på appen i samband med händelsen och hashtagen ”RIP Twitter” trendade. 

50 Cent och Ice-T deltog i diskussionen. 

Elon Musk har även välkomnat Donald Trump tillbaka till plattformen. Men Trump var inte lika snabb som Ye att återgå till appen. Enligt Reuters verkar det som att han kommer att stanna på plattformen Truth Social” som han också finansierar. I ett årsmöte med Republican Jewish Coalition sa han att han inte såg någon anledning att komma tillbaka till appen. 

Trots all kritik verkar Elon Musk vara lugn. Under fredagen twittrade han:

”And … we just hit another all-time high in Twitter usage lol”.

Ser ni fram emot att återigen följa Kanye Wests utspel på sociala medier?

Foto: DES/@331des