Det svenska vinmärket Djuce fortsätter att etablera sig på alla håll och kanter. Lagom till “cuffing season” släpper man kollektionen “Lovers” – en kollektion bestående av vin, konst och kläder. En ovanlig blandning baserad på ett intimt och uppseendeväckande konstverk av den tyske konstnären Klaus Kremmerz.

Själva konstverket, passande nog kallat Lovers, föreställer ett par som blir tagna bar gärning medans de älskar på en stol. Ursprungligen var planen bara att använda det till en ny Djuce-burk, men en överväldigande efterfrågan har gjort att projektet växt till en egen kollektion.

– Folk har blivit helt galna. Vi gjorde ett par t-shirts till oss själva och våra vänner i juli, men nu får vi dagliga förfrågningar på Instagram från folk som försöker köpa dem. Jag kan inte gå nerför gatan med tröjan på mig utan att bli stoppad. Det är helt klart något magiskt med denna sensuella bild, säger Djuce medgrundare Philip Marthinsen.

Lovers-kollektionen, som släpps imorgon den 29 november, består av:

  • Ett krispigt vitt naturvin producerat av Heinrich, en av Österrikes mest kritikerrosade vingårdar. Baserat främst på Grüner veltiner och Pinot blanc, serveras i 250 ml Djuce-burkar.
  • Art prints gjorda i en serie om fem, tryckta i storlek 50x70cm på 290gsm Hannemuhle-papper.
  • En heayweight (350gsm) och avslappnad hoodie i Natural Raw, unisex.
  • En långärmad t-shirt i Natural Raw, unisex.

Foto: Djuce Wines