6284dbc5b422e7360a0da4a2
Sveriges väg till VM 2022


 

 

Som vi kunde konstatera i mitten på november, så blev det ingen direktkvalificering för Sverige till fotbolls-VM 2022. Efter att ha slutat upp som grupptvåa måste de nu ta sig vidare genom play off, vilket bäddar för en ruskigt spännande avslutning på vägen till mästerskapet.

 

 

Det kommande årets fotbolls-VM kommer att äga rum i Qatar mellan 21:a november och 18:e december. Eventet kommer att innebära en period där vi bänkar oss framför TV:n för att ta del av sportens absoluta topp. Det blir också en spännande tid för alla som gillar att spela på stora matcher. Vill du bli varm i kläderna inför VM? Då finns det gratis topptipsförslag varje dag att ta del av. För dig som inte vet vad det är, så rör det sig om experter som delar med sig av sina vassa analyser och speltips inför toppmöten.

 

 

Tufft första möte väntar landslaget

När lottningen gjordes inför de kommande play off-matcherna som ska spelas i slutet av mars, lyckades Sverige undvika de största nationerna Portugal och Italien. Men det blir inte enkelt bara för det, först ut väntar Tjeckien som tog sig till kvartsfinalen i EM och är rankade 31:a i världen (Sverige rankar på 18:e plats). Lyckligtvis har Janne Anderssons manskap fördelen att spela matchen på hemmaplan, detta efter att ha slutat upp bland de sex bästa grupptvåorna.

 

Om Sverige besegrar Tjeckien får de möta antingen Ryssland eller Polen, beroende på hur det går dem i deras möte. Den matchen blir då den som avgör ifall vi får se Blågult i VM 2022 eller inte.

 

 

Får klara sig utan Zlatan

När det beger sig av mot play off får Sverige klara sig utan storstjärnan Zlatan Ibrahimovic, detta på grund av det gula kort han drog på sig senast i matchen mot Spanien. Andersson kommenterade nyligen situationen inför svensk media och uttryckte att det inte var ett bra kort att ta.

 

Andersson hittade samtidigt en optimistisk vinkel på det hela genom att förtydliga att inget play off blir svårare än den de spelade mot Italien 2017. Hur det slutade? Sverige vann dubbelmötet som därmed tog dem till VM 2018, där de i sin tur nådde kvartsfinal.

 

Om det här play off-spelet kommer att bjuda på samma minnesvärda ögonblick som det för några år sedan återstår att se. Matchen mot Tjeckien spelas den 24:e mars. Andra och sista play off-rundan spelas den 29:e mars. Matcherna streamas i vanlig ordning på C More.

 

 

Foto: Wikipedia Creative Commons

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL