I somras chockades fotbollsvärlden när Danmarks storstjärna Christian Eriksen föll ihop under EM-matchen mot Finland. Efter en kort tids turbulens kunde han efter några timmar konstateras vara i stabilt tillstånd, efter att mängder av fans och kollegor uttryckt sitt stöd. Nu talar han ut om hjärtstoppet som hållit honom borta från fotbollen och tackar alla för stödet i en första intervju.

“Det jag återigen är tacksam för är att de var så jävla snabba. Först kommer mina lagkamrater över. Och så landslagsläkarna som liksom satt och hjälpte tills det kom in någon med hjärtstartare och hjälpte mitt hjärta att komma igång igen”, säger Eriksen till DR.

“Alla fans som har skickat tusentals brev, tusentals mejl. Alla blommor jag har. Och alla möjliga hälsningar jag har fått på gatorna här i Italien eller i Danmark. Jag vill tacka er för det stöd ni har visat.”

Eriksen är för närvarande klubblös efter att ha brutit sitt kontrakt med Inter i december, men målet är att återvända till fotbollen så snart som möjligt för att spela VM i Qatar nästa vinter.

“Det är verkligen därför jag känner att det är dags att gå ut och göra en intervju, för jag vet vad jag vill. Jag vill spela fotboll igen. Inget har hänt sedan dess, även om hjärtat har testats på alla möjliga sätt som det kan. Mitt mål är att jag ska till VM i Qatar”, säger dansken i intervjun.

Han berättar att han fått grönt ljus från sin läkare och att han själv inte är orolig för att incidenten ska upprepas.

“Jag är inte rädd att det ska hända igen. Jag var lite försiktig i början med tanke på hjärtat, men jag känner att jag har blivit frisk och testad så mycket nu”, säger han.

Se flera klipp från intervjun nedan, som sänds i sin helhet i dansk tv imorgon lördag kl 21.00.

Foto: DR

6412e4b25c415800cc0e8973