62b170dadc4101037e075fe2
62a83ff970c4fd62de0588d3
Christian Eriksen med första hälsningen från sjukhuset


“Jag kommer inte ge upp”.

 

 

I lördags kväll spelade Danmark sin öppningsmatch i fotbolls-EM, där man ställdes mot grannlandet Finland. Men fokus skulle komma att hamna på den obehagliga situation som uppstod precis innan halvtidsvilan, då Danmarks storstjärna Christian Eriksen kollapsade på planen.

 

Tidiga bilder gjorde gällande att situationen var allvarlig och flera av spelarens lagkamrater gjorde snabbt en ring runt spelaren medan lagets läkare gav HLR (hjärt- och lungräddning). Många av dem uppenbart skakade. Efter drygt en halvtimme fördes Eriksen av planen på bår och kort efter följde ett uttalande från UEFA att han förts till sjukhus och tillståndet var stabilt.

 

Orsaken tros vara hjärtstopp. Enligt Danmarks landslagsläkare var Christian Eriksen “borta” innan man efter en defibrillering lyckades få igång hjärtat. Men det är ännu oklart vad som orsakade situationen. Via sin manager har han nu skickat en första hälsning från sjukhuset, som publiceras i måndagens La Gazzetta dello Sport, Italiens ledande sporttidning. Detta skriver Aftonbladet.

 

“Tack, jag kommer inte ge upp. Jag mår bättre, men nu jag vill förstå vad som har hänt. Jag vill säga tack till er alla för det ni har gjort för mig”, säger Christian Eriksen som pryder omslaget på den rosa tidningen.

 

Fotbollskanalen citerar också hans agent och vän, Martin Schoots, som pratat med Eriksen under söndagen.

 

“Vi talades vid imorse. Han skrattade och var vid gott mod. Jag tyckte det var upplyftande. Vi vill alla förstå vad som hände med honom, och det vill han också. Läkarna gör omfattande undersökningar, det kommer att ta tid”, berättar Schoots och fortsätter:

 

“Han var så glad för han förstod hur mycket kärlek som fanns runt om honom. Han har fått meddelanden från hela världen. Han var särskilt överväldigad över dem från Inters värld; inte bara från klubbkamraterna i lagchatten utan också från fansen. Christian ger inte upp. Han och hans familj är måna om att tacka alla.”

 

Händelsen har skakat fotbollsvärlden och fans, kollegor och lagkamrater har skickat lyckohälsningar till Eriksen. Däribland det svenska landslaget.

 

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sweden Men’s National Team. (@swemnt)

 

 

Matchen mellan Danmark och Finland återupptogs senare, där Finland lyckades skrälla med 1-0. På torsdag spelar Danmark sin andra gruppspelsmatch mot Belgien, där Eriksens lagkamrat Romelu Lukaku spelar. Den senare ropade också ut sin kärlek och sitt stöd till Eriksen när han gjorde 1-0 mot Ryssland senare under lördagen. Se klippet här!

 

2014 träffade Kingsize Magazine storstjärnan, då i Tottenham, i samband med lanseringen av deras nya Magista-skor. Läs den intervjun här.

 

 

Foto: YouTube

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL