61efdb68afd9906be20eda42
Nick Diaz! Äntligen tillbaka


 

 

 

6 år har gått sedan vi senast såg Nick Diaz i UFC’s octagon, men 25 September 2021, i Las Vegas, på det som är ett av årets absolut bästa cards: UFC 266 Volkanovski vs Ortega är väntetiden äntligen över.

 

Men även om det är 2 titel fajter på cardet med superstjärnor som Alexander Volkanovski vs Brian Ortega och Valentina Shevchenko vs Lauren Murphy är det onekligen Nick Diaz som är den största stjärnan med sitt efterlängtade comeback.

 

Då ställs han mot en annan storstjärna, som han besegrade via knockout 17 år tillbaka i tid på UFC 47: Robbie Lawler, som sedan dess blev UFC champion och lyckades försvara sitt bälte 2 gånger (mot Rory MacDonald och Carlos Condit).

 

UFC 266: Diaz vs Lawler 2 – The Rematch

 

Trots at Diaz vs Lawler 2 bara är “co-co main event” går fajten över 5 ronder, som i vanliga fall bara reserveras för main events och titel fajter, och har bara hänt en gång innan i historien.

 

Då var det Nicks lillebror Nathan Diaz som fick 5 ronder i sitt möte med Leon Edwards, och det bevisar hur stora stjärnor “The Diaz Brothers” är inom MMA.

 

 

 

 

En fighter föds

 

Nick kommer från Stockton Kalifornien, också känd som 209 genom stolt representation från Diaz bröderna.

 

Han började träna Karate och Aikido från tidig ålder, och efter att ha hoppat av gymnasiet sitt första år började  han också träna Sambo.

 

Ungefär samtidigt fick han ögonen upp för MMA efter att ha sett Royce och Renzo Gracie i UFC, som senare blev en stor del av revolutionen Brasiliansk Jiu-Jitsu, eller BJJ.

 

Efter att ha tränat under Steve Heath som senare presenterade honom för Cesar Gracie, också en del av Gracie familjen, blev det klart vilken talang han hade, och han bestämde sig för att satsa allt på en karriär som fighter.

 

Han visste själv att han aldrig kom till att få en akademisk karriär och så detta som sin chans i livet.

 

Nick säger själv att hans barndom tog slut när hans flickvän Stephanie bestämde sig för att ta sitt eget liv.

 

Detta kom att bli en avgörande faktor i hans liv, och hände bara veckor innan han fyllde 18 och skulle ha sin professionella debut.

 

Varje dag löp han till hennes grav för att lova henne att han skulle lyckas med sin karriär som fighter.

 

 

 

 

Otraditionella metoder

 

Just löpning och simning som han också tränade i från tidig ålder skulle senare utveckla sig till maraton och triathlons som han tävlar i regelbundet.

 

Detta blev också båda brödernas varumärke, och man kan säga att dom ändrade gamet med sin kondition och och byggde även sin kända stil på detta.

 

Båda har svart bälte i Jiu-jitsu, men genom att bland annat träna med obesegrad OS-vinnare i boksning Andre Ward har dom utvecklat en unik stil, som i kombination med sina personligheter gort dom til aktiva legender inom MMA.

 

 

 

 

Då och nu

 

Nick hade sin professionella debut bara dagar efter att han fyllde 18, och vann sin första fight i IFC Warriors challenge där han också blev champion redan i sin andra fight.

 

Han har sedan varit i UFC, PRIDE, Strikeforce, EliteXC, World Extreme Cagefighting (WEC), DREAM, and Shooto.

 

Han blev champion i IFC, WEC, och byggde upp en segerrad på 10 fighter under perioden han var champion i Strikeforce, som sedan ledde till hans retur till UFC efter att moderbolaget ZUFFA köpte upp organisationen.

Nicks nuvarande statistik är 26-9, varav 19 av vinsterna har varit i UFC.

 

I tiden sedan Nick senast sågs i UFC gick han och Nathan ihop om att bilda enskild firma och kan idag skylta med märken som GameUp och Represent.

 

Som förespråkare för cannabis representerar han också märket Futurola.

 

Han öppnade också Nick Diaz Academy i Lodi, Stockton där båda bröderna är instruktörer.

 

I 2013 startade Nick sin egen MMA organisation, WAR MMA, som bara haft 1 event, men kanske kommer det flera med tiden.

 

 

 

Vad komma ska

 

Med facit i hand är det lätt att peka på resultatet i fajten och göra antagelser om vad situationen är för Nick Diaz.

 

Men det är ingen tvekan om att fansen fortfarande väntar på en avklaring om vad som kommer hända när det gäller Nick Diaz och hans karriär.

 

Förväntningarna var höga, och spänningen stor om gamet hade passerat honom eller om han kan vara lika dominant som han var för några år sedan.

 

Oavsett är det onekligen ett av dom mest efterlängtade comebacks i MMA’s historia, och något man inte borde missat om man är MMA fan.

 

 

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL