Igår delades fotbollsvärldens mest prestigefyllda pris, Ballon d’Or, ut. Vinnarna blev Lionel Messi och Alexia Putellas som både spelar eller har spelat i Barcelona.

Den förstnämnda är därmed fortsatt historisk då han för sjunde gången utsågs till världens bästa fotbollsspelare, vilket är flest någonsin. Bayern Münchens anfallsstjärna fick nöja sig med en andraplats, men Messi visade åtminstone sin uppskattning för polacken i sitt tacktal.

“Det har varit en ära att vara nominerad med dig. Jag tycker att du förtjänade Ballon d’Or förra året, när den inte delades ut”, sade han.

Messi vann till slut Copa América med sitt Argentina under det gångna året och lämnade Barcelona för Paris Saint-Germain efter 20 år i klubben.

En som fortsatt är en del av Barcelonas framgångar är dock Alexia Putellas, som tilldelades utmärkelsen på damsidan. Det gångna året har 27-åringen hjälpt laget till till vinster i spanska ligan, spanska cupen och Champions League.

“Det är ett individuellt pris men det är en lagsport”, sade den spanska landslagsspelaren i sitt tacktal.

Svenskorna Stina Blackstenius (BK Häcken) och Magdalena Eriksson (Chelsea) var också nominerade, men hamnade båda utanför topp 10. Eriksson slutade elva och Blackstenius kom på 13:e plats.

Foto: Adidas Argentina / Wikipedia