Dets enaste året har Lionel Messi hunnit med att vinna ett spektakulärt VM-guld med Argentina i Qatar, lämna PSG och göra kaos med MLS. Nu har han blivit belönad med Ballon d’Or, som världens bästa fotbollsspelare på herrsidan 2023.

“Det är trevligt att vara här en gång till för att njuta av detta ögonblick. Jag lyckades vinna VM och uppnå min dröm. Jag kunde inte föreställa mig att ha den karriär jag har haft och allt jag har uppnått, den lyckan jag har haft att vara en del av det bästa laget i historien”, säger han enligt Sportbladet.

Igår kväll gick galan av stapeln på Theatre du Chatelet i Paris, där Messi röstades fram som årets vinnare. På andraplats kom norrmannen Erling Braut Haaland, tätt följd av Kylian Mbappé och Kevin De Bruyne. Detta blir Messis åttonde Ballon d’Or i karriären, då han vann sin första redan 2009.

På plats fanns David Beckham för att dela ut priset, som är delägare Inter Miami där Messi numera spelar.

“Det är mycket speciellt att säga att han är en spelare i Miami och att han är i vår stad. Han kommer fira detta med sina lagkamrater och sin familj på sitt sätt”, säger han.

På damsidan vann en annan Barcelona-stjärna, nämligen Aitana Bonmatí. Mycket tack vare sin roll i klubblagets Champions League-seger och landslagets VM-guld i somras.

Utöver detta tog Jude Bellingham hem Kepa Trophy, som tilldelas världens bästa U-21 spelare. Real Madrid-kollegan Vinicius Jr. prisades för sin ständiga kamp mot rasism inom fotbollen och för sitt arbete med att finansiera utbildning för fattiga i hemlandet Brasilien genom Vini Jr. Institute.

Foto: adidas