I juni är en våra mest älskvärda duos tillbaka. I den fjärde filmen i ”Bad Boys”-serien, ”Ride or Die”, får vi återigen följa kriminalarna Mike Lowrey (Will Smith) och Marcus Burnett (Martin Lawrence). Men denna gång med en liten twist, då dom själva hamnar på flykt från rättvisan.

Handlingen i ”Bad Boys: Ride or Die” kretsar kring korruption inom Miamis polisdepartement, där poliskommissarien Conrad Howard (Joe Pantoliano) anklagas för att ha jobbat för drogkartellerna i åratal. Det blir Lowreys och Burnetts uppgift att rentvå hans namn, men i sin jakt tvingas man själva bli laglösa.

I rollerna syns, utöver ovanstående, även John Salley, Tiffany Haddish, Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig, Paola Núñez och Eric Dane. Samt rapparna Joyner Lucas och Trae Tha Truth. Den förstnämnda har som bekant en god relation med Will Smith efter att han släppt den uppmärksammade låten och videon ”Will”, tillägnad sin idols många filmroller. Låten fick dessutom ”The Fresh Prince” att greppa micken igen för en tillhörande remix.

Hur som helst. ”Ride or Die” följer upp den storslagna återkomsten ”Bad Boys For Life” som kom strax innan pandemin 2020. Det var den första filmen i franchisen på 17 år, vilket gjorde hajpen svår att matcha när filmen väl släpptes. Men, ”Ride or Die” har redan fått uppmuntrande reaktioner efter att den förhandsvisats runtom i USA under våren. Så vi lär inte behöva bli besvikna.

Det har också varit svårt att missa att filmen snart får premiär, då Will Smith och Martin Lawrence fullkomligt bombat Instagram med pr-klipp och resor för att marknadsföra filmen. Vissa inlägg har varit extra roliga och bra, som det senaste där duon får besök av självaste Leo Messi. Det är första(?) gången vi får höra Messi prata engelska och man kan nästan höra varför det är så. Otroligt kul, hur som helst.

”Bad Boys: Ride or Die” får svensk biopremiär den 5 juni 2024 via Filmstadens biografer.

Foto: Sony Pictures Entertainment