5f2d30fa05d9010e180815f2
Jonas Jerebko och Detroit Pistons vinner sin sjunde raka match – se video!


 

 

Detroit Pistons släppte deras startspelare i Josh Smith för lite mer än två veckor sedan. Beslutet kom ifrån Detroit Pistons ledning och Coach Stan Van Gundy som ansåg att han inte passade in i deras spelstil. Det gick utför för Pistons, laget var redo för att försöka ta sig till slutspelen i år men problem i lagkemin och spelarnas roller förhindrade de från att kunna spela vinnande basket. Ett typiskt Stan Van Gundy spelsystem är beroende av många tre-poängsskyttar för att kunna öppna upp planen för “inside-spelarna”. Kärn-spelarna i laget är Greg Monroe och Andre Drummond. Två spelare som spelar otroligt bra tillsammans, en spelare med lite mer finess och den andra med rå atletisk styrka. Förutsättningen för att dem skulle kunna spela bra är att man har bra trepoängsskyttar på position ett till tre, trepoängsskyttet råkade också vara Josh Smith svaghet. Dessutom behöver Josh Smith ha bollen för att kunna ta sig till korgen eller skapa lägen för att göra poäng.

 

 

Detroit Pistons hade spelat väldigt dåligt mot lag med bra försvar och fram tills för två veckor sen, de låg de på 5 vinster och hela 23 förluster. Det såg ut som en förlorad säsong för Detroit, tills att de faktiskt släppte Josh Smith till “free agency”. I och med det beslutet är Detroit Pistons fortfarande skyldiga att betala Josh Smith resten av hans kontrakt som han skrev på. Smith kommer alltså få 15 miljoner dollar i tre år till ifrån Detroit Pistons, vilket är ett otroligt svårt beslut att göra på grund av de otroliga summor pengar organisationen förlorar. Men ledningen i Pistons hade inget val för det fanns inget annat NBA-lag som ville göra en så kallad “trade” för Smith. Vilket hade gjort att Smiths kontrakt hade varit deras ansvar de kommande tre åren. Den största anledningen till att ingen ville byta till sig Josh Smith var inte på grund av att inte har talang, kontraktet Smith har är ett väldigt dåligt kontrakt. Han är helt enkelt inte värd de pengarna.

 

 

Sedan dess har Detroit Pistons kunnat spela den typ av basket som de hade strävat efter hela säsongen under Coach Stan Van Gundy. Inatt slog de Dallas Mavericks på Mavericks hemmaplan! Vilket också innebär att de har vunnit sju raka matcher sen de gjorde sig av med Josh Smith. Det har också resulterat i att våran egna Jonas Jerebko har fått mer speltid, eftersom att de spelar på samma position. Josh Smith fick ett två-årigt kontrakt på två miljoner dollar per år med Houston Rockets efter endast några dagar.

 

Jonas snittar hittills 6 poäng, 4 returer och 1 assist per match för den här säsongen.

 

 

Se “highlights” mellan Detriot Pistons och Dallas Mavericks här:

 

 

 

//Artin Hojat

 Publicerat:
RedaktionenNULL