Jonas Jerebko blodig inatt efter smäll av James Harden i matchen Celtics vs. Rockets


NBA-svensken i Boston Celtics startade inatt i vinsten mot Houston Rockets.

 

 

Eastern Conferences tredje bästa lag Boston Celtics spelade under natten mot superstjärnan James Harden och hans Houston Rockets. Sveriges egna Jonas Jerebko fick starta matchen, lite på grund av att Marcus Smart som startat dem senaste matcherna bråkade med en av lagets assisterande coacher efter den föregående matchen. Jonas gjorde en fantastiskt bra match ifrån sig och slutade med 7 poäng och 7 returer, men det var absolut inte en lätt match. Den blev väldigt svårspelad ifrån Celtics sida då domarna tog en hel del otroligt tveksamma beslut, framförallt i den tredje perioden med ett absurt antal fouls kallade mot Boston. Frustrationen bubblade till slut över under den fjärde perioden och James Harden råkade efter en foul svinga armen och slå till Jonas i ansiktet. Med en spräckt läpp fick Jonas springa snabbt till omklädningsrummet för att sy ihop läppen igen och spela klart resten av matchen.

 

Lyckligtvis så drog Celtics ifrån vid den stunden och lyckades ta hem matchen bakom en run i den fjärde perioden backat av grymt försvar. Isaiah Thomas visade återigen varför han hör hemma i MVP-racet då han även vann den individuella duellen mot James Harden med 38 poäng, 9 assister och 5 returer.

 

Kvällens stat-line för oss hemma i Sverige är däremot denna, Boston Celtics har vunnit 9 av 10 matcher när Jonas har spelat 20 minuter eller mer!

 

 

Incidenten:

 

 

 

Se även matchens highlights:

 

 

 

 

//Artin HojatPublicerat:
RedaktionenNULL