61efdb68afd9906be20eda42
Höstens hetaste event på bettingmarknaden – evenemangen värda att besöka


 

 

Det finns idrottsevenemang man vill se på plats på grund av själva sporten. Sedan finns det idrottsevenemang man vill se på plats på grund av statusen som omgärdar dem. Exempel kan vara idrottshändelser som Super Bowl eller en VM-final i fotboll. Under hösten kryllar det knappast av händelser av den kalibern, men med hjälp av bettingmarknaden har vi ändå lyckats vaska fram några förslag som kan lägga grunden till en härlig nöjesresa.

 

 

 

Ryder Cup – Whistling Straits, Wisconsin (24–26 september)

Är du ett fan av golf finns det få tävlingar som är lika spännande att se på plats som Ryder Cup – tävlingen där USA och Europa tävlar mot varandra i lag. Tävlingens status syns också tydligt på bettingmarknaden. Redan idag kan du exempelvis använda en bethard bonuskod för att satsa en slant på seger för antingen USA eller Europa, och fler spelmöjligheter lär dyka upp ju närmare tävlingen vi kommer.

 

I år spelas Ryder Cup på banan Whistling Straits, som ligger i närheten av Sheboygan, Wisconsin. Det är knappast en destination som är känd som en nöjesmetropol, men underskatta inte Wisconsin. Lake Michigan är vacker att besöka och det är dessutom en utmärkt utgångspunkt om du vill göra avstickare till städer som Chicago eller Toronto i Kanada.

 

 

 

Anthony Joshua vs. Oleksandr Usyk – London, Tottenham Hotspur Stadium (25 september)

Ryder Cup är inte den enda tävlingen av värde som går av stapeln i slutet av september. Föredrar du en resa till London framför Wisconsin kan fighten mellan Anthony Joshua och Oleksandr Usyk, på Tottenham Hotspur Stadium, kanske vara något som lockar.

 

Stora matcher inom kampsport är alltid statusevenemang och att denna fighten ska genomföras på Europas kanske bästa arena, som rymmer över 60 000 åskådare, höjer händelsen ytterligare några nivåer.

 

London är som bekant också en utmärkt nöjesstad. Den engelska huvudstaden har allt du kan önska i form av nöje och underhållning, inom allt från mat till musik – så lyckas du ta dig dit i slutet av september är dina möjligheter många.

 

 

 

Malmö mot Chelsea – Malmö, Nya Malmö Stadion (2 november)

Okej, okej, en resa till Malmö kanske inte skriker status och nöje, men vi måste ändå inkludera ett alternativ som utspelar sig på svensk mark. Som vi har lärt oss de senaste åren kan både det ena och det andra hända som förhindrar oss från att göra några längre resor.

 

Fotbollens Champions League är dessutom en tävling med rejäl status, och att kunna se ett storlag som Chelsea på svensk händer inte varje dag.

 

Även om vi började med att sänka förväntningarna på Malmö som nöjesresmål, så ska det staden har att erbjuda inte underskattas. Malmö är en stad som är rik på kultur och har en intressant musikscen – om du är öppen för att utforska den.

 

 

 

 

Abu Dhabi Grand Prix – Abu Dhabi, Yas Marina Circuit (12 december)

Hur spännande är inte årets Formel 1-säsong? Efter flera år av dominans från Lewis Hamiltons sida har en riktig utmanare, i form av Max Verstappen, uppenbarat sig. Inte nog med att vi mycket väl kan få se en titelstrid som varar ända fram till det avslutande loppet i Abu Dhabi, de två förarna har dessutom börjat utveckla vad som är på väg att bli en legendarisk rivalitet.

 

Syrligheten mellan Hamilton och Verstappen har under säsongen varit på den där nivån som lägger grunden till bra filmer. Fortsätter de båda förarna att köra lika bra och gå varandra på nerverna lika mycket, så kanske vi har en ny Rush (filmen om rivaliteten mellan James Hunt och Niki Lauda) att se fram emot om några år.

 

Hur som helst, Formel 1-lopp är alltid statusevenemang som är värda att besöka, och med den lyx som Abu Dhabi kan erbjuda runt omkring, skulle det här kunna bli en nöjesresa med guldkant.

 

 

 

Foto: Courtney Cook / Unsplash

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL