Igår avgjordes ytterligare två åttondelsfinaler i fotbolls-VM i Qatar. Skrällaget Japan spelade under eftermiddagen mot Kroatien i en match som på förhand kändes oviss. Det skulle också visa sig stämma. Japan fortsatte att imponera och tog också ledningen i matchen i den första halvleken. Tottenhams Ivan Perisic kunde dock kvittera för kroaterna tidigt i den andra halvleken – ett resultat som stod sig vid fulltid.

Det blev till slut ett straffavgörande som skulle kora segraren. Väl där drog Kroatien det längsta strået och avancerade till kvartsfinal.

I kvällsmatchen återvände Neymar Jr. för ett harmoniskt Brasilien som ställdes mot Heung-Min Sons Sydkorea. Det skulle inte bli lika jämnt. Den första halvleken fungerade mer som en uppvisning av brasiliansk fotbollskonst, då hela fyra bollar hittade nätmaskorna innan domaren blåste för pausvila. Sydkorea skulle få ett tröstmål i den andra halvleken, men det rådde aldrig något tvivel om vilka som skulle gå segrande ur striden.

Detta innebär att just Kroatien och Brasilien ställs mot varandra i kvartsfinal. De sista två lagen koras idag, då Marocko tar sig an Spanien och Portugal möter Schweiz.

Matcherna sänds 16.00 respektive 20.00 i C More, TV4 och SVT.

Foto: Seleção Brasileira de Futebol