60bf238fa8ea9f34200449e2
De bästa EM-städerna 2021 för den som vill uppleva mer än bara fotboll


 

 

Stundande fotbolls-EM är en unik tillställning eftersom turneringen kommer att genomföras i 11 olika städer runt om i Europa. Vanligtvis brukar Europamästerskapet hållas i ett eller två värdländer, men den här gången har turneringen spridits ut över hela kontinenten. För den som avser att besöka fotbolls-EM, men vill uppleva mer än bara bollsparkande i 90 minuter plus stopptid, har vi plockat fram några förslag på städer som kan vara värda att besöka.

 

 

London

Det finns en av de 11 värdstäderna som på pappret sticker ut i jämförelse med de övriga. Tittar du på hela EM 2021 spelschema ser du att det är i London det händer. Utöver ett par gruppspelsmatcher så är det flertalet slutspelsmatcher som spelas på Wembley i London, bland annat båda semifinalerna och den stora finalen. Vill du kunna se så mycket fotboll som möjligt är London med andra ord det självklara alternativet.

 

Det var ju som sagt inte endast möjligheten att titta på fotboll vi skulle ta i beaktande nu, men även ur andra perspektiv är London ett givet resmål. Staden är Europas främsta metropol och du kan hitta nöjen i alla möjliga former när du är där. Kultur, mat, nattliv, shopping – vad det än är du är ute efter så kan London kan erbjuda det i världsklass.

 

 

Köpenhamn

Huvudstaden i vårt grannland till söder bör inte underskattas. Köpenhamn är en otroligt vacker stad som många av oss borde besöka betydligt oftare. Varför inte passa på att göra det i samband med fotbolls-EM?

 

Mellan dina inbokade matcher kan du vandra på den berömda gågatan, Strøget, har du barn med dig är ett besök till Tivoli – det klassiska nöjesfältet – ett perfekt alternativ och med lite framförhållning (det gäller att boka i tid) kan den matglade besöka restauranger i världsklass.

 

Den enda nackdelen med att välja Köpenhamn som resmål under EM är just att det är en stad som är enkel att besöka för oss svenskar även vid andra tillfällen. Samtidigt kan närheten till svenska gränsen också göra det till det optimala valet – inte minst om man har knappt om tid och måste kunna ta sig hem så snabbt som möjligt.

 

 

Amsterdam

Amsterdam är dels ett bra val för den som planerar att se EM-matcher i fler städer än en. Från Nederländerna är det relativt nära till flertalet av de andra spelorterna i Europa. Utöver det har Amsterdam, precis som London, ett rikt utbud av både alternativ för den som vill roa sig om kvällarna och för den som vill vara lite kulturell.

 

Den nederländska huvudstaden brukar falla de flesta i smaken, både på grund av hur enkelt det är att sysselsätta sig när man är där och för att det är en mycket fin stad. Har du inte redan varit där är det här med andra ord ett utmärkt tillfälle att bocka av det från din lista över drömresmål.

 

 

Resterande värdstäder

De finns som sagt ytterligare åtta städer där fotbolls-EM spelas i sommar. Även om vi anser att de tre ovan nämnda städerna är bland de bättre alternativen för dig som vill åt en helhetsupplevelse, så har givetvis de andra spelplatserna också mycket att erbjuda.

 

Är du nyfiken på att utforska vad det finns att göra i de övriga åtta städerna så är det dessa du bör utforska: Baku i Azerbajdzjan, Bukarest i Rumänien, Budapest i Ungern, Glasgow i Skottland, München i Tyskland, Rom i Italien, Sevilla i Spanien och St Petersburg i Ryssland.

 

 

 

 

Foto: Lucas Davies / Unsplash

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL