Bli smärtfri med idrottsmassage


 

 

Medan en klassisk massage främst är till för avslappning, så är det primära målet med idrottsmassage att påskynda din kropps återhämtning. Kanske det är så att du tränar ofta och mycket eller att du under träningen ansträngt musklerna och känner av smärta? Då är idrottsmassage ett bra alternativ. Du som är ute efter bra massörer, som verkligen kan detta med idrottsmassage och sportmassage, du kan vända dig till Sthlm Physique i Stockholm. De utför en mängd olika massage, men det är just idrottsmassagen de är mest kända för.

 

 

Vad skiljer vanlig massage från idrottsmassage?

Det primära målet med vanlig massage är att du ska kunna slappna av. Den massagen är ofta bra om du vill stressa ner, eller har lite ont i ryggen. När det gäller idrottsmassage så är det främst till för att påskynda återhämtningen. Man masserar då dina muskler ganska hårt och intensivt och det kan kännas mer än vad det gör vid vanlig massage. Bland annat så behandlas fascian samt att man med denna massageteknik stretchar och trycker på olika triggerpunkter. Massören använder sig ofta av både händer och armbågar för att komma åt ordentligt.

En del tycker att det gör ont att få idrottsmassage och det är inte så konstigt. Det är för att fokus ligger på vissa triggerpunkter. Efter en sådan massage får man en ökad rörlighet, samt minskad smärta. Spänningar i muskler släpper och du får en bättre aktivitet in dina muskler.

 

 

Bra komplement till träning och tävling

Det är inte fel att få idrottsmassage då du tränar och tävlar mycket, men det är en massage som även passar den som inte idrottar. Massagen gör att muskler i kroppen återhämtar sig snabbare samt ger en ökad prestation. Det går även att använda det i förebyggande syfte, det för att förebygga muskulära skador samt även för att ha som uppladdning inför tävling.

 

 

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL