60bf238fa8ea9f34200449e2
Besök nöjesstaden London under fotbolls-EM


 

 

Tänker du besöka Englands huvudstad i samband med herrarnas fotbolls-EM som inleds den 11 juni, eller befinner du dig redan på plats? Då har vi knåpat ihop en mindre guide som du förhoppningsvis kan dra nytta av. Vi tar en titt på vad du kan se fram emot i fotbollsväg under mästerskapet, men också vad du skulle kunna fördriva tiden med under dagarna då det inte spelas några matcher.

 

 

Matcherna som spelas i London

Fotbolls-EM 2021 är utspritt över hela den europeiska kontinenten, men det är i första hand i London och England som det verkligen händer. I år spelas flera av matcherna på Wembley Stadium i London – spana in den här listan med EM 2021 grupper för att få koll på de olika gruppspelen. Unikt med sommarens EM-turnering är att den spelas i 11 olika länder, istället för de sedvanliga en eller två – men det är England och Wembley som har tilldelats allra flest matcher.

 

Totalt spelas det hela åtta stycken matcher i den engelska huvudstaden – tre i gruppspelet och fem matcher i utslagningsrundorna. Under gruppspelet är det grupp D med England, Kroatien, Skottland och Tjeckien som kommer att spela sina matcher på den engelska nationalarenan.

 

Den första matchen i grupp D spelas den 13 juni mellan England och Kroatien. Gruppens öppningsmatch blir med andra ord en repris av VM-semifinalen 2018, då de två nationerna också ställdes mot varandra. Den gången gick Kroatien segrande ut matchen, men det återstår att se om England kan dra fördel av att ha hemmaplan och ta revansch denna gången.

 

Efterföljande match på Wembley blir ett brittiskt derby mellan England och Skottland den 18 juni, och sedan avslutas gruppspelsrundan i London med en match mellan Tjeckien och England den 22 juni.

 

Slutspelet i sommarens EM-turnering kickar igång den 26 juni och två åttondelsmatcher spelas på Wembley. Den 26 juni möter vinnaren i grupp A (Italien, Schweiz, Turkiet eller Wales) tvåan i grupp C (Österrike, Nederländerna, Nordmakedonien eller Ukraina). Den 29 juni spelar sedan vinnaren i grupp D mot tvåan i grupp F (Frankrike, Tyskland, Portugal eller Ungern).

 

Turneringens tre främsta höjdpunkter, båda semifinalerna och den stora finalen, spelas alla på Wembley Stadium i London. Semifinalerna spelas den 6 och 7 juli, och sedan avslutas mästerskapet den 11 juli med finalmatchen.

 

 

 

Oändliga möjligheter mellan matcherna

Oavsett om du planerar att se en match eller åtta matcher under dina dagar i London, så kan du se ovan att det kommer att finnas en och annan vilodag då du kan sysselsätta dig med andra saker. Lyckligtvis är London perfekt för dig som är ute efter underhållning – det är en nöjesmetropol i ordets alla bemärkningar.

 

Är du ute efter ut mat i världsklass finns det exempelvis mängder av restauranger som har belönats med prestigefyllda Michelinstjärnor, och är du ute efter att festa loss finns det inte många bättre städer i världen än London.

 

Även den modemedvetna och shoppingsugna kan utan tvekan hitta tid att döda på något av Londons välkända shoppingstråk, som exempelvis Oxford Street. För den som önskar vara kulturell finns det också mängder av museer att besöka.

 

Ja, London har helt enkelt det mesta, och alla som ska besöka staden under sommarens fotbollsfest kan verkligen känna sig lyckligt lottade. Passa på att njut av både fotboll och nöjen i absoluta världsklass!

 

 

 

Foto: Eva Dang / Unsplash

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL