62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Barcelona bekräftar: Leo Messi vill lämna klubben


Hamnar i…?

 

 

De chockerande uppgifterna om att Lionel Messi, som på många sätt har blivit synonym med fotbollslaget Barcelona, vill lämna klubben tycks nu bekräftas av ledningen själva. Till AP säger man att den argentinska superstjärnan har skickat in dokument för att få sin vilja igenom.

 

Enligt flera spanska medier är detta dokument ett så kallat “burofax”, som ofta används inom affärsvärlden i landet när man vill att det ska vara synligt för myndigheter och domstolar. I det ska han referera till en klausul i sitt kontrakt som gör att han kan lämna klubben gratis efter den föregående säsongen. Klubben menar dock att klausulen gick ut i juni.

 

I och med att den spanska ligan, precis som alla andra ligor i flera olika sporter, sköts upp på grund av coronapandemin – blir frågan extra komplicerad. Det går också att säga om situationen i klubben, då nyheten om lagets storstjärna kommer kort efter den förödmjukande 8-2 förlusten mot Bayern München i Champions League. Utöver Messi väntas även Luis Suarez lämna klubben.

 

Laget har nyligen tillsatt Ronald Koeman som ny tränare tillsammans med återvändande Henrik Larsson som assisterande coach. Lionel Messi har representerat klubben sedan 12 års ålder och bland annat vunnit tio ligatitlar, fyra Champions League-pokaler och priset som världens bästa spelare, Ballon D’Or, sex gånger.

 

Vilket lag tror ni Messi hamnar i? Med tanke på hans lön, som uppges vara runt 350 miljoner kronor per år, är urvalet smalt med lag som PSG och Manchester City som troligaste destinationer.

 

 

Foto:

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL