I den första av två VM-semifinaler under fotbolls-VM i Qatar, ställdes topptippade Argentina mot Kroatien. Skulle Real Madrid-stjärnan Luka Modric och hans mannar kunna dra det längre strået mot ikonen Leo Messi och dennes Argentina? Efter en jämn inledning av matchen tog Argentina allt mer över och dominerade spelet mot andra halvan av första halvlek. Leo Messi kunde ge Argentina ledningen med 1-0 på straff, efter en omdiskuterad straffsituation där Julian Alvaréz krockade med den kroatiske målvakten Livakovic. Sydamerikanerna kunde strax innan paus utöka ledningen till 2-0, efter att Messi rensat bollen efter en hörna och Julian Alvaréz kontrade in bollen i kamp med flera motståndare. I början av andra halvlek kontrollerade Argentina händelserna och i 69:e minuten visade Leo Messi varför han kan vara världens genom tiderna bästa fotbollsspelare. Längs högerkanten på offensiv planhalva kunde Messi driva bollen hela vägen till staffområdet och dribbla bort motståndarna, för att återigen servera Alvaréz till sitt andra mål i matchen. Se videoklipp nedan!

Argentina är klara för VM-final, där antingen Frankrike eller Marocko väntar efter onsdagens andra semifinal. Finalmatchen spelas på söndag 18 december, medan bronsmatchen spelas dagen dessförinnan.

I samband med matchen tangerade Leo Messi även den tyske legendaren Lothar Matthaus i antal spelade VM-slutsspelsmatcher – samt att han nu är ensam om att bli utsedd till matchens bästa spelare i hela tio (!) VM-slutspelsmatcher. Messi blev med sitt VM-mål även ensam som meste målskytten i Argentinas landslag, med totalt 11 mål.