På måndagskvällen utsågs världens bästa fotbollsspelare i Frankrike, med en lång rad stjärnspelare på plats för prisutdelningen. Vinnarna av Ballon d’Or 2022 blev Alexia Putellas i FC Barcelona, som även tog hem priset förra året. Trots en korsbandsskada på försommaren hann hon göra 34 mål under förra säsongen i den spanska ligan.

På herrsidan vann Real Madrid-stjärnan Karim Benzema som väntat, efter att ha vunnit La Liga och Champions League under fjolårssäsongen.

– Det här priset gör mig väldigt stolt. Jag gav aldrig upp. Det här har varit en pojkdröm och jag har alltid tänkt att det var möjligt. Jag är stolt över den resa jag har gjort, sade han efter prisutdelningen citerad via GP.

Utöver dessa priser delades även Kopa Trophy ut, priset till den främsta unga spelaren under 21 år, till Barcelonas 18-åriga supertalang Gavi. Även Robert Lewandowski tog hem med Gerd Müller-priset som främste målskytt förra säsongen, med sina 57 mål på 56 matcher för Bayern München och Polen. Real Madrids målvakt Thibaut Courtois utsågs till bästa målvakten i världen under fjolåret.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Ballon d’Or (@francefootball)

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Ballon d’Or (@francefootball)

Foto: Ank Kumar / Wikimedia Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International