61efdb68afd9906be20eda42
Yasin och Haval hålls fortsatt häktade – åklagare yrkar på fängelse


 

 

Igår eftermiddag höll åklagare Ida Arnell sin slutplädering i Södertörns tingsrätt, där hon yrkade på att rapparna Yasin och Haval döms till fängelse. De båda rapparna står åtalade för att ha medverkat i ett kidnappningsförsök och rånkidnappning av en annan känd artist som vid tillfället var minderårig. Men trots att deras advokater begärde att de skulle släppas på fri fot, hålls de nu fortsatt häktade i väntan på dom.

 

Åklagaren på ett och ett halvt års fängelse för Yasin, medan Expressen skriver att Haval riskerar upp mot sex års fängelse. Den senare ska ha varit i sällskap med artisten när han fördes till en lägenhet där en av de utpekade ledarna för Vårbynätverket, en tidigare elitfotbollsspelare som delvis tagit på sig skulden för att ha orkestrerat kidnappningen, ska ha väntat. Där blev artisten bland annat av med en Rolex-klocka värd 320 000 kronor och fotograferades i ett förnedrande syfte.

 

Den utpekade ledaren hålls även han fortsatt häktad i väntan på dom, något som oftast tyder på att de åtalade straffas. Håll utkik inom de närmsta dygnet, då domarna väntas meddelas. Tidigare i veckan vittnade artistens föräldrar, efter att rapparna förhörts i tingsrätten förra veckan.

 

 

Foto: J Willz / @havalofficiell

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL